Дві вінницькі школи прийматимуть школярів на дистанційне навчання

Завдяки спільним діям муніципалітету, департаменту капітального будівництва, департаменту освіти та закладів загальної середньої освіти, планується, що 1 вересня більше учнів ВМТГ вийде на офлайн навчання. Для цього Вінницька міська рада продовжує облаштування найпростіших укриттів. Зокрема на базі двох вінницьких шкіл, створена можливість отримати освіту в дистанційому форматі.

За словами директорки департаменту освіти Оксани Яценко, відповідне рішення про відкриття таких шкіл дистанційного формату на базі початкової школи №5 та фізико-математичного ліцею №17 було прийнято на сесії вмр на базі ще під час карантину (COVID-19). «Але тоді мало охочих виявили бажання відвідувати навчання у такому форматі. Наразі, до дистанційного навчання у фізико-математичному ліцеї №17 можуть доєднатись учні 5-11 класів, батьких яких обрали таку форму навчання для свої дітей та подали відвідну заяву. На базі початкової школи №5, є можливість відкриття класів з дистанційою формою навчання з 1 по 4 класи», – каже пані Оксана.

За рекомендацією Міністерства освіти і науки України, новий навчальний рік для більшості школярів має розпочатись в офлайн форматі, але виключно за умови наявності в школі надійно захищеного укриття.

Зокрема, якщо пригадати минулий навчальний рік, то 73% шкіл ВМТГ мали укриття.

«Зауважимо, що МОН підтримує повернення дітей на очне навчання, і за коментарями керівництва мон, більша частина батьків, навіть у прифронтових регіонах, планують відпускати дітей до школи», – додала Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin