Вінницький Гумштаб організував похід на ковзанку для дітей

Літо за календарем вже майже завершилося, але спекотна погода і яскраве сонце створюють атмосферу радощів. Активно провести час, а також спробувати дещо нове змогли сьогодні, 22 серпня, близько 60 маленьких вінничан. Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу організувала ювілейний – десятий захід для дітей в межах акції “Діти мають право на дитинство”. Цього разу відбувся похід на ковзанку до “Льодового клубу”.

Катання на ковзанах не лише можливе, а й особливо приємне влітку, переконаний депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Піжевський.

“Дуже приємно, що ці дітки можуть провести так весело час. Власне, зараз на вулиці досить спекотно і всім учасникам нашого заходу досить комфортно на ковзанці. Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу робить все можливе, щоб їх підтримати і я радію за них, за їх емоції”, – сказав Андрій Піжевський.

Його колега, депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира розповів, що сьогодні на заході, який відбувався у два етапи, зібралися понад 60 діток разом з батьками чи супроводжуючими.

Серед учасників:

  • діти захисників чи захисниць України;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти-сироти/напівсироти.

“Це вже десята акція, яку ми проводимо в межах акції “Діти мають право на дитинство”. Сьогодні тут зібралися і малюки у супроводі батьків, і вже дорослі діти – від 7 до 14 років, які з задоволенням катаються на ковзанах. Дві третини з них вийшли на лід вперше”, – розповів Дмитро Мира.

За підсумками десятьох заходів для малечі, які проводили у межах акції взяли участь близько 1400 дітей разом з батьками чи супроводжуючими особами. Їм організовували дозвілля у парку, басейні, планетарії та на інших цікавих локаціях. Наступні акції будуть продовжуватися й надалі, зазначають представники команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

“Дітям дуже важливо дарувати емоції та нові враження. Наш Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб вкотре довів, що кожна дитина має право на дитинство. Мені приємно, що всі наші учасники мали змогу відчути безтурботність”, – додала Світлана Василюк, депутатка ВМР та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin