У Вінниці повернули історичну назву малій річці

Протягом вихідних команда комунального підприємства «Інститут розвитку міст» розповідала вінничанам на благодійному мистецькому вікенді Ticket to the Sun 2023 про цінність Малих річок Вінниці, залучала до прибирання місцевих ставків та повернула одній з малих річок історичну назву.

У суботу, 26 серпня, керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська та менеджерка проєктів Анастасія Стовпець висвітлили цінність природних водойм та обговорили важливий документ – Концепцію малих річок 2035.

«Ми пропонуємо не чекати, поки у нас з’явиться багато красивих лавок біля річок чи облаштованих стежок, а вже починати досліджувати ці простори та створювати позитивний транзит біля річок», – зазначила Янна Чайковська.

Також разом з учасниками мистецького заходу прибирали місцевий ставок.

Як зазначила фахівчиня, сміття назбиралось чимало, зокрема пакети та пляшки.

«Ми дістали з води навіть залишки старих меблів. Прикро визнавати, що опинились вони у ставку внаслідок людської діяльності та байдужості. Тому ми щиро вдячні всім, хто долучився до прибирання, аби зробити водойму здоровішою. А двом найактивнішим учасникам ми вручили брендовані худі від проєкту Малі річки Вінниці», – каже Янна Чайковська.

А важливим результатом події стало повернення історичної назви однієї з малих річок Вінниці – Перемиля. Спеціалісти КП «Інститут розвитку міст» відзначили, що саме таку назву ця річка носила на старих мапах міста, а зараз її часто називають Лісовою. За сприяння команди «Ticket to the Sun» були встановлені навігаційні таблички, які розповідають про історичну назву річки Перемиля. Це надихає більше людей досліджувати та пізнавати водойми, а також прогулюватись пішохідними маршрутами вздовж цієї річки. Історія Перемилі віддзеркалює важливість збереження спільної пам’яті та сприяє створенню зв’язку між минулим і сучасністю.

Фото: Микола Геркалюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin