У Десні завершили проект по підключенню вуличного освітлення по вулиці Лесі Українки

В селищі Десна ввели в експлуатацію другу чергу мережі зовнішнього освітлення по вулиці Лесі Українки.

Як повідомляє староста Деснянського старостинського округу Галина Обливач, цей комплексний проект, який передбачав не лише будівництво мережі освітлення, а й озеленення прилеглої території стартував ще в 2021 році. В попередні роки вдалось виконати основні будівельні роботи та підключити до освітлення першу чергу.

“Завдяки цьому “засвітилась” основна ділянка вулиці Лесі Українки, а зараз введена в експлуатацію друга черга проекту. Це ділянка, що простягається від паркану нашого місцевого підприємства – Комбінат хлібопродуктів №2 і далі повз будинки два та чотири, що по вулиці Лесі Українки, до дороги на об’їзну від вулиці Зулінського до Житомирського шосе, – розповідає Галина Обливач. – Це дуже довгоочікуваний проект і наші мешканці з нетерпінням його чекали, адже попереду осінньо-зимовий період, тому людям буде значно комфотніше повертатися з роботи, забирати дітей з садочка в темний час доби”.

Як зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман, ця мережа зовнішнього освітлення, як і решта в місті, налаштована також на нічний режим роботи. Після опівночі, з метою економії електроенергії, ліхтарі працюють в режимі через один.

“Важливо, що у воєнний час – освітлення вулиць – це не лише зручність та безпека для мешканців, а й посилення безпекових заходів у комендантську годину, коли здійснюється патрулювання вулиць”, – зазначає очільник департаменту.

Загалом, як зазначають в департаменті міського господарства, в ході реалізації проекту, за 2021-2023 роки, було встановлено 62 опори зовнішнього освітлення, загальна протяжність мережі зовнішнього освітлення склала понад 3 кілометри, а кількість встановлених світлодіодних світильників – 110. Ці світильники дозволяють значно заощаджувати споживання електроенергії.

Варто зазначити, що усі світильники, які встановлюють при освітленні вулиць в останні роки є енергоефективними.

Крім того, цієї весни в рамках проекту підрядник, поряд з мережею зовнішнього освітлення, висадив 80 уже сформованих дерев.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin