У Вінниці штрафуватимуть за спалювання сухої рослинності: з вересня почнуться рейди

У Вінниці для протидії спалювання листя створять вісім робочих груп, які будуть слідкувати за правопорядком та каратимуть порушників штрафами. Відповідна робота почнеться з 18 вересня і триватиме до кінця жовтня, повідомляють у комунальному підприємстві “Муніципальна варта”.

Начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур розповідає: щороку, навесні та восени, працівники “Муніципальної варти» разоміз представниками комунальних підприємств, квартальних комітетів та виконавчих органів міської ради проводять рейди по виявленню фактів спалювання сухої рослинності. До людей, які спалюють листя, застосовують адміністративні методи впливу, які передбачають штраф.

“Відповідно до статті 152 КУпАП, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки правил у сфері благоустрою населених пунктів та тягне за собою накладення штрафу на громадян – від двадцяти (340 гривень) до вісімдесяти (1 тисячі 360 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 гривень) до ста (1 тисячі 700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – розповідає Віталій Чигур.

Повідомити про факти спалювання листя до Ситуаційного центру за телефоном – (067) 410 21 01 або ж до Цілодобової варти – 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin