На Вінницькій міській раді встановлять новий годинник із сучасним LED-екраном

Незабаром на головній адмінбудівлі Вінниці встановлять новий годинник. Це стало можливим завдяки допомозі Фонду Східна Європа в межах реалізації програми EGAP. Саме цей Фонд профінансував купівлю годинника. Тож, сьогодні приступили до демонтажу старого часоміра, який прослужив містянам майже пів століття і повністю вичерпав свій ресурс. Йому на заміну прийде модерновий із сучасним LED-екраном.

Заіржавілі конструкції та зношені елементи… Працівники підрядної організації від ранку знімають із фасаду міської ради те, що раніше сповіщало вінничан про час доби та її екологічні показники. Як повідомив директор департаменту ІТ ВМР Володимир Романенко, годинник зупинився майже пів року тому, і відремонтувати його вже не є можливим, оскільки немає ані відповідних запчастин, ані технічної бази. За майже п’ять десятиліть, що працював часомір, технології пішли далеко вперед. У цій ситуації єдиним можливим рішенням була лише повна заміна годинника.

«Звичайно у військовий час фінансування таких об’єктів не є пріоритетом для міського бюджету, тому ми шукали партнерів для надання нового сенсу та нових можливостей цього об’єкту. Допомогу нам надає програма EGAP, яку реалізує фонд Східна Європа. В результаті заміни годинника буде встановлений екран, на якому будуть відображатись не тільки години, а й інша корисна інформація. Це, зокрема, інформація соціального спрямування, показники температури, вологості, тиску та інші, що надходитимуть із датчиків екологічного моніторингу. Крім того, після завершення всіх необхідних процедур будуть розміщуватися оголошення про початок та кінець повітряної тривоги», – каже Володимир Романенко.

Інформування населення – одне із основних завдань, над яким працює міська рада. Новий екран дозволить розширити ці можливості.

«Це додатковий інструмент про можливості якого ми розповімо разом із нашими міжнародними партнерами після його запуску», – додав він.

Обладнання на замовлення міжнародних партнерів виготовляє Київське підприємство. Новий екран буде вищим і ширшим за той, що працював тут раніше.

Орієнтовно за 2-3 доби, якщо погода не внесе свої корективи, підрядники приступлять до монтажу годинника. Завершити ж усі роботи планують до 10 вересня.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin