У Вінниці перед початком нового навчального року провели традиційну освітню конференцію

30 серпня, у приміщенні Вінницького ліцею №4 відбулась традиційна серпнева зустріч освітян ВМТГ з очільником міста Сергієм Моргуновим, з його заступницею Галиною Якубович, директоркою департаменту освіти Оксаною Яценко та головою Вінницької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Петром Соловеєм.

Під час серпневої конференції педагогічних працівників, підняли та обговорили низку важливих питань. Серед них – організація освітнього процесу в умовах воєнного стану та найбільше зосередили свою увагу на темі створення й облаштування укриттів.

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, наразі одним із найважливіших завдань, яке стоїть перед громадою, є створення безпечного освітнього середовища як в закладах дошкільної освіти, так і в закладах загальної середньої освіти.

«Наразі найпростіші укриття є у 81 закладі освіти, і ми працюємо над тим, аби ще шість шкіл мали до кінця року протирадіаційні укриття. Це питання на жаль не із дешевих, адже в середньому, аби побудувати одне укриття, потрібно 55 мільйонів. Але ми зробили перерозподіл в бюджеті й виділили кошти. Зараз розпочинаємо будівництво шести протирадіаційних укриттів у ліцеях громади та плануємо побудувати ще шість для садочків на наступний рік”, – зазначив Сергій Моргунов.

Зараз у громаді, за його словами, завершують утеплення шкіл, яке розпочали ще до повномасштабного вторгнення та замінюють дахи у школах, які це найбільше потребували.

Під час зустрічі обговорили результати 2022 – 2023 навчального року та поставили завдання на 2023 – 2024 навчальний рік. Також, обговорили майбутнє стажування вінницьких освітян у школах Німеччини та Франції. Оскільки Вінниця має гарні стосунки із муніципалітетами міст Карлсруе, Мюнстера і Нансі, тому наші закордонні партнери готові приймати вчителів німецької та французької мов у своїх закладах для підвищення кваліфікації.

Як зазначила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, другий рік традиційна освітянська серпнева конференція проходить в умовах воєнного стану.

“Попри всі виклики, які постали перед освітянами Вінниці, ми продовжуємо надавати свої послуги, щоб українські діти були освіченими, фінансово грамотними та соціально активними. Минулий навчальний рік відбувався за різними формами навчання: очною формою було охоплено – 56,3% учнів, з використанням технологій дистанційного навчання – 43,7%, а на індивідуальній формі навчання перебували – 2,4 %. Але попри навчання в умовах воєнного стану, учні шкіл громади виборювали перемоги у різних етапах Всеукраїнських олімпіад. Вони волонтерили, відпочивали в літніх таборах та літніх школах, обмінювались досвідом та подорожували. Зокрема брали участь у патріотичних фестивалях, акціях та вікендах, цим самим, робили свій внесок у наближення нашої Перемоги”, – зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

У результаті конференції її учасники визначили та обговорили майбутній процес навчання у 2023 – 2024 навчальному році. Завершуючи педагогічну конференцію, міський голова Сергій Моргунов подякував вінницьким освітянам за віддану працю та патріотизм, який вони демонструють своєю щоденною діяльністю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin