У Вінниці проводять соціальне патрулювання по місцях перебування безхатченків

Соціальне патрулювання – одна з форм допомоги бездомним людям, яку здійснює департамент соціальної політики Вінницької міської ради спільно з громадськими активістами. Минулого тижня вони провели черговий виїзд задля допомоги людям, що не мають житла та вимушені мешкати на вулицях міста.

«Коли ми бачимо бездомних людей, ми впевнені, що вони нікому не потрібні і їм немає куди йти. Проте слід розуміти, що це люди, які опинилися у складних життєвих обставинах або стали жертвами злодіїв. У кожному обласному центрі України є соціальні центри, громадські організації, де бездомні люди можуть отримати необхідну допомогу», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

28 серпня представники департаменту соціальної політики ВМР, Вінницького міського центру соціальних служб та ГО «Полум’я надії» провели спільні виїзди по місцях перебування бездомних осіб на території Вінницької міської територіальної громади.

З безхатьками провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо можливості отримання ними необхідної допомоги та недопущення поширення соціально-небезпечних хвороб.

Одну людину направили до пункту надання допомоги безхатькам, який відкрито при ГО «Полум’я надії» за адресою: вул. Пирогова, 74. Там бездомного нагодували, надали санітарно-гігієнічні послуги та чистий одяг. Також йому надали допомогу в поверненні до місця реєстрації в іншому місті України.

За результатами патрулювання ще одного безхатька влаштували в КЗ «Обласний комплексний центр надання соціальних послуг».

Під час виїзду розповсюджено листівки з адресами та телефонами установ, організацій, пунктів тощо, де бездомні особи можуть отримати послуги:

• санітарно-гігієнічні

• харчування

• отримання одягу та взуття

• отримання медикаментів

Нагадаємо, соціальне патрулювання здійснюється відповідно до розпорядження міського голови «Про створення робочої групи з питань координації роботи суб’єктів взаємодії щодо соціального захисту бездомних осіб та затвердження Порядку взаємодії членів робочої групи», де залучені працівники органів виконавчої влади та громадські організації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin