У Вінниці триває адаптація тротуарів під потреби людей які мають труднощі з пересуванням

Доступна інфраструктура для всіх жителів та гостей міста – один з пріоритетів Вінниці.

Влітку у громаді стартувала низка ремонтів тротуарів, якими щодня користуються пішоходи. Йдеться про ділянки на вулицях Незалежності та Покровській у Вінницьких Хуторах. Аналогічні роботи вже завершили на вулиці Ольги Кобилянської, що в районі Кореї, розповідають у департаменті комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

Власне, оновлення дорожньої інфраструктури та підлаштування її під потреби людей допоможе пенсіонерам, дітям та їх батькам, а також людям з інвалідністю та їх супроводжуючим комфортно пересуватися містом у справах, переконаний директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.

Він розповідає, що капремонт тротуару на вулиці О.Кобилянської стартував на початку липня і вже зараз оновлена доріжка забезпечує пішоходам зручний та безпечний рух в цьому районі. Загальна її протяжність складає 609 метрів.

“Родини наших захисників та захисниць мають почуватися у безпеці та жити в комфортних умовах, тому ми робимо все для того, щоб це було можливим. Ми не обходимо увагою приєднані території, тож аналогічні роботи тривають у Вінницьких Хуторах одразу на двох вулицях – Незалежності та Покровській. Перша ділянка має протяжність 2483 метри, а Покровська – 2215 метрів. В ході капремонтів тут виконано влаштування щебеневої основи, монтаж поребриків та бордюрів і, звісно, асфальтування тротуару. На цих об’єктах роботи виконані вже на понад 60%, – розповідає Юрій Семенюк. – Минулого тижня у Вінницьких Хуторах також стартували планові роботи з відновлення ґрунтового дорожнього покриття вулиць, які передбачають грейдерування та підсипку щебенем (крупної та мілкої фракції)”.

Паралельно в місті облаштовують сучасні тротуари на одному з найбільших інфраструктурних об’єктів – вулиці Батозькій. Крім того, у Вінниці триває ремонт на вулиці К.Василенка. Там будівельники облаштували парковку для автомобілів, асфальтують дорогу до муніципального будинку, який зводять поруч в межах міської програми, а також відремонтували тротуари для пішоходів, протяжністю в 270 м2.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin