На зустріч із мером міста прийшли вінничани – батьки дітей, які займаються хокеєм і фігурним катанням, а також власник льодової арени.

Власник льодової арени, пан Вадим коротко розповів, що першочергово пропонував міській раді викупити клуб за понад 34 млн гривень.

– В грудні 2018 я звернувся з відкритим листом в мерію з пропозицією викупити частину у «Льодовому клубі». В інвестиційній угоді, які була підписана з мерією, право першої купівлі належало місту. Через деяких час надійшла відповідь про те, що готові розглянути пропозицію. У нас відбулася зустріч з Сергієм Моргуновим. Були пропозиції з моєї сторони, у мера також була альтернативна пропозиція. Ситуація стандартна: я хочу більше, місто хоче менше. Прийшли до консенсусу, щоб уникнути спекуляцій, запросити незалежного оцінювача, який визначить вартість об’єкту.

Об’єкт був вказаний мерією. Після цього відбулася друга і остання на сьогодні зустріч. Ми з Сергієм Анатолійовичем обговорювали наступний етап – ведення бізнесу під керівництвом міста, технічні моменти. В серпні мали розглянути це питання на сесії, але аудитори з’явилися тільки в жовтні. Вони пропрацювали близько десяти днів. У листопаді дізнався про рішення, яке було прийнято на сесії, – було відмовлено скористатися у першочерговому праві викупу.

Все крутиться навколо ціни. Ціна, яку запропонував я, була трохи вищою, ніж та, що лежала у Сергія Анатолійовича на столі. Було близько 40 мільйонів. Я пропонував більше», – каже власник.

Наразі стоїть питання демонтажу та перевезення обладнання в Київ. За словами пана Вадима, за його підрахунками, за січень у Вінниці Льодовий клуб відвідали 15 тисяч вінничан.

Міський голова Сергій Моргунов пояснив, чому неможливе придбання такого об’єкту. За словами мера, обладнання зношене на 30-40% і досить висока ціна для викупу. Таких коштів не передбачено в бюджеті, тому міська рада відмовилася від права купівлі катка.

«Нас сьогоднішній день позиція міської ради наступна: немає в бюджеті 34 мільйони, щоб купити цей об’єкт із 40% зношеністю. Чому? Тому що остаточно було прийнято рішення. Аудит показав, що весь бухгалтерський облік, всі питання, які стосуються документування, все відбувалося прозоро. Але коли порахувати термін окупності з врахуванням зношеності об’єкта, то маємо 10 чи 11 років. Фактично, через 10 років треба було би Вінницькій міській раді вкласти по-новому для будівництва нового об’єкту. Міська рада сказала, що на сьогоднішній день вона не буде користуватися правом першочергового викупу», – зазначив Сергій Моргунов.

На зустрічі також звучали пропозиції щодо будівництва нової льодової арени, яка буде комунальною власністю міста. Але в мерії зазначають, що на будівництво піде не менша сума коштів, які пропонує власник льодової арени, що в Центрально парку. Також будівництво займе кілька років, а протягом цього часу дітям потрібно проводити заняття та змагання.

Батьки дітей, які займаються хокеєм та фігурним катанням кажуть, щовласники льодової арени, яка знаходиться в ТРЦ «Мегамолл» дозволяють проводити індивідуальні заняття для фігурного катання та тренувань з хокею, а також визначають час на тоді, коли їм незручно. Також зовсім скоро лід замінять на арену для катання на роликах. Виникає запитання, де проводитимуть тренування?

Наприкінці зустрічі, міський голова Сергій Моргунов заявив, що найближчим часом будуть вирішувати питання, де займатимуться діти.

Нагадаємо, раніше Вінницька міська рада зверталася до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо відновлення дії цільової програми «Хокей України», яка дозволила б збудувати у Вінниці льодову арену.

Також раніше ми писали, 19 січня вінничани звернулися до міської ради із проханням побудувати в місті льодову арену задля занять учасників хокейного клубу «Патріот». Батьки дітей, які є учасниками хокейного клубу кажуть, що після припинення діяльності «Льодового клубу», їхнім дітям ніде проводити тренування та змагань. Як альтернативу батьки пропонують створити у Вінниці льодову арену, використавши міський бюджет та залучивши інвесторів.

Раніше близько сотні вінничан долучилися до флешмобу «Хочу на каток», аби зберегти Льодовий клуб.