Сьогодні вінничани віддають останні почесті полеглим Героям Василю Воронюку та Володимиру Гаврилюку

Війна забирає найкращих та найвідданіших… Сьогодні вінничани схилили голови, вшановуючи пам’ять загиблих Героїв. Василь Воронюк та Володимир Гаврилюк були вірними синами Батьківщини, які без вагань стали на її захист. Вони представляли різні покоління, але однаково були справжніми патріотами. Загинули воїни у пекельних боях на Запорізькому напрямку.

Належав до золотого генофонду нашої нації

Василь Воронюк народився 13 січня 2001 року в с. Гавришівка. Після 9 класу продовжив освіту у Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій. Далі була строкова армійська служба і початок повномасштабного російського вторгнення. Молодий воїн зустрів його у лавах військової частини 3028 Національної гвардії України. Разом із побратимами виконував бойові завдання на різних напрямках. Загинув 9 вересня 2023 року поблизу с. Новопрокопівка Запорізької області. Життя воїна обірвалося у 22 роки…

Вдома на Василя Воронюка чекали батьки, сестра та кохана дівчина… А ще чимало друзів, які наразі з теплотою та глибоким смутком згадують про нього: «Василь був хлопчина активний, все життя попереду. Займався спортом, грав за Гавришівську футбольну команду. Цінував дружбу і вмів дружити. Був вірним та справжнім. Про таких кажуть: «Золотий генофонд нації». На жаль, війна забрала його від нас… Сумуємо разом із рідними та близькими, низько схиляємо голови у скорботі».

Церемонія прощання із Василем Воронюком відбудеться біля його рідної оселі за адресою: вул. Українська, 6. Початок о 10:00 год.

Поховають Захисника близько 11:00 на кладовищі с. Гавришівка (Телепеньки).

Вірив у Бога, людей та Перемогу України

Володимир Гаврилюк народився 6 листопада 1975 року у Вінниці. Навчався у 32-й школі, потім у Жмеринському залізничному училищі, по завершенню якого працював у авторемонтній сфері. Був і зварювальником, і малярем, і слюсарем. Мав і глибоке духовне покликання. Протягом 19 років служив паламарем у храмі.

А під час великої війни Володимир Гаврилюк став на захист Батьківщини, бо вважав це своїм священним обов’язком. Служив у 118-й окремій механізованій бригаді. Останній свій бій прийняв 31 серпня 2023 року біля с. Роботине Запорізької області. Йому було лише 47 років…

«Володимир був дуже доброю та релігійною людиною. Він вірив у Бога, людей та справедливість, – розповідає дружина полеглого Героя Оксана. – Перебуваючи на передовій, казав, що залишатиметься там до останнього. Та тішився з того, що може зробити свій внесок у Перемогу України».

Віддати останні почесті Володимиру Гаврилюку вінничани зможуть о 12:30 у стінах Храму Христа Спасителя (вул. Волошкова), в якому він служив.

Поховають воїна о 14:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin