У Вінниці поліцейські разом з міським центром соціальних служб провели акцію з протидії домашньому насильству

Інформування про домашнє насильство – перший крок для того, щоб запобігти його виникненню. З цією метою 13 вересня у Вінниці провели інформаційно-просвітницький захід з протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству. З мешканцями міста проводили бесіди та роздавали буклети з інформацією про те, що таке домашнє насильство та насильство за ознакою статі, а також куди звернутися по допомогу постраждалим від нього.

Акцію провели Вінницький міський центр соціальних служб спільно з працівниками сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції та Вінницькою обласною правозахисною організацією «Джерело надії» до Всеукраїнського тижня громадського суспільства. Заходи із протидії та запобігання домашньому насильству для вінничан здійснюють не вперше. Такі заходи систематично проводять правоохоронці та працівники Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

«Якомога більше людей мають знати про те, що робити свідкам чи постраждалим від домашнього насильства. У нашому суспільстві фізичне, психологічне, сексуальне та економічне насильства є неприйнятним. Тому маємо боротися з цими проблемами комплексно, об’єднуючи зусилля усіх суб’єктів соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Під час проведення заходу громадян поінформували про спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб, про їх специфіку діяльності та про види допомоги, яку постраждалі особи можуть отримати звернувшись до цих закладів.

«Випадків домашнього насильства доволі багато, але ми докладаємо зусиль для того щоб подолати його. Сектор протидії домашньому насильству та ювенальна превенція проводять роботу як з постраждалими особами, так і з кривдниками. Сьогодні наша мета – донести до суспільства, що всі громадяни захищені від насильства з боку правоохоронних органів та Центру соціальних служб. Ми не стоїмо в стороні, а дбаємо про безпеку мешканців», – зауважив начальник сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції Євгеній Скоромець.

Нагадаємо, у Вінниці діють Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства, Денний центр соціально-психологічної допомоги, кризові кімнати для забезпечення безпечного проживання осіб, що постраждали від домашнього насильства.

Якщо ви стали зіткнулися з домашнім чи гендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

  • 102 номер екстреного виклику поліції
  • 15-47 урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству
  • 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді
  • 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства
  • 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб
  • 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin