У Вінниці продовжують напрацьовувати план регулярного догляду малих річок

Фахівці КП «Інститут розвитку міст» продовжують напрацьовувати план регулярного догляду малих річок Вінниці. Цьогоріч почали з безіменної малої річки, що протікає між вулицями Марії Литвиненко-Вольгемут та провулком Степана Бандери.

Як розповіла керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська до базового утримання таких ділянок входять: роботи з прибирання сміття з русла річки та берегів; контроль відповідних органів щодо скидів у водойми; догляд рослинності.

«Працюючи з існуючими насадженнями, ми дотримуємось низки важливих принципів. Ми максимально зберігаємо існуючу рослинність та місцеву екосистему; забезпечуємо прохідність на протоптаних стежках; прибираємо повалені дерева, які перешкоджають течії або проходу; боремось із інвазійними видами рослин», – говорить Янна Чайковська.

Також вона зазначила, що цього тижня працівники КП «Вінницязеленбуд» почали роботу на малій річці зі знесення інвазійних кленів ясенелисних, які мають насіння та розповсюджуються течіями водойм, займаючи собою весь простір та витісняючи наші місцеві види.

«Європейські міста вже давно стратегічно підходять до збереження місцевих видів флори та фауни. Вивчаючи їх досвід, Вінниця також розпочинає цей шлях», – каже керівниця відділу.

Раніше на даній ділянці працівники КП «Вінницьке шляхове управління» вже почали роботу над очищенням яру від сміття. А КП «Муніципальна варта» разом з Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проводять обстеження ділянки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin