У Львові відбувся зимовий всеукраїнський чемпіонат зі стрільби з пневматичної зброї.

У змаганнях взяли участь спортсмени з 20 областей. Виконували вправи з гвинтівкою, пістолетом, стрільби по рухомій мішені.

В особистому заліку срібну медаль чемпіонату завоював вінничанин Олег Царьков. А у стрільбі в складі змішаних команд (вправа олімпійська ГП-мікст) він разом з Олесею Чайкою здобули золоті медалі.

У командному заліку команда «Вінницька-1» у складі Олега Царькова, Кирила Козюка та Вадима Бондарчука посіла друге місце. Даніїл Даниленко, Андрій Бондарчук та Дмитро Мельник у вправах ГП-12 та ГП-11А стали бронзовими медалістами чемпіонату. Відзначилися також спортсменки Вінниччини у стрільбі по рухомій мішені. У вправі ГП-12 Валентина Гончарова у особистому заліку здобула бронзову медаль.

У командному заліку у вправах ГП-12 та ГП-11А дівчина разом із Людмилою Василюк та Анастасією Жученко вибороли срібні медалі чемпіонату.

У загальнокомандній першості серед областей України збірна команда Вінницької області зайняла друге місце, здобувши 2 золоті, 12 срібних та 7 бронзових медалей.

– Чесно кажучи, підготовка до змагань була серйозною та тривалою, бо поки всі мали тривалі вихідні на зимові свята, ми відпочили тільки 1 та 7 січня. Навіть не було можливості відвідати батьків в іншій області, — розповідає призерка чемпіонату Валентина Гончарова, яка вже сама тренує дітей. — Всього до Львова їздило близько 18 спортсменів з області, але не всім вдалось отримати нагороди, адже суперники були сильними. Але все одно початок року вдалий й попереду в нас чимало змагань. Через місяць їдемо на чемпіонат Європи у Польщу, а наприкінці весни боротимемось із ще одним вінничанином Даніїлом Даниленком за першість світу у Франції.

Вікторія Снігур