Спортивні змагання та майстеркласи з арттерапії провели працівники вінницького Терцентру для дітей з табору «ЯМаріуполь.Родина»

Спортивні конкурси, арттерапія, скандинавська хода – весело та активно пройшов день для учасників табору «ЯМаріуполь.Родина». 25 вересня до них завітали працівники Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування, які провели майстеркласи та інтерактиви для тих, хто був змушений покинути рідну домівку через війну.

Як розповіла директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська, у Вінницькій міській територіальній громаді діє програма «Громада відкритих можливостей для людей похилого віку». Вона передбачає заходи, що спрямовані на підтримку літніх вінничан. Зокрема, захід у таборі «ЯМаріуполь.Родина» приурочений до Дня людей похилого віку, який щорічно відзначають 1 жовтня.

«Минулого тижня маріупольці поважного віку завітали на наше запрошення у Терцентр. Тому ми здійснили візит у відповідь. У заходах в таборі взяли участь всі охочі: і люди пенсійного віку, і дорослі, і навіть діти. Ми приїхали, щоб принести людям радість, розважити їх, покращити їх моральний стан», – зауважила Галина Бачинська.

Для маріупольців організували, зокрема, майстеркласи з арттерапії. Особливо зацікавило учасників табірної зміни малювання у техніці ебру. Під керівництвом психологині Терцентру Катерини Гук, охочі малювали кольоровими фарбами по воді, а згодом – одним майстерним рухом – малюнок з води переносили на папір.

«Арттерапія, зокрема, і техніка ебру малювання створені для того, щоб зцілювати душу, покращувати настрій, психоемоційний стан людини. Тому така практика досить корисна, особливо для людей, які пережили стрес», – розповіла Катерина Гук.

Своїми враженнями від майстеркласу ділиться пані Валентина. Малювання в техніці ебру вона спробувала вперше, проте вже закохалась у цей стиль. Каже, що забере малюнок із собою та обов’язково повісить удома. Пані Валентині – 72 роки, вона переїхала з Маріуполя та зараз мешкає в Одесі. У Вінницю жінка завітала вперше, приїхала саме до табору «ЯМаріуполь.Родина».

Також педагоги Терцентру провели майстерклас з малювання на піску. Чіткого завдання перед учасниками не стояло: малювати можна будь-що, зокрема, морські пейзажі, квітки, природу. Пані Ірина ж намалювала рідне місто – Донецьк. «Тут вугільні терикони, троянди, бо у нас місто троянд… А внизу полотна – Маріуполь, до якого ми виїхали у 2014 році. Проте дім знову довелося покидати, коли до нас прийшла війна», – зі сльозами на очах розповідає жінка.

Активним учасникам табору різного віку було чим зайнятися. Зокрема, медична сестра та викладачка факультету фізичної культури Терцентру Валентина Морнова, детально розповіла про правильну техніку скандинавської ходи. А після інструктажу – почалась практика.

«Я бачила у Маріуполі, як жінки ходили з такими палками. Тому завжди мріяла спробувати скандинавську ходу. І сьогодні є така нагода. Загалом, мені дуже подобається!» – ділиться враженнями 73-річна пані Ольга.

Для любителів спорту також провели конкурси «Веселі старти»: перетягування каната, змагання з м’ячем, стрибки у мішках. Усі учасники отримали задоволення та позитивні емоції.

Нагадаємо, у Вінницькому міському територіальному центру соціальних служб діють різні факультети. Дізнатися про них більше та записатися можна за номером телефону 67- 05- 90 або за адресою вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin