У Вінниці до Дня Захисників ветеран російсько-української війни отримав сертифікат на придбання автомобіля

28 вересня до Дня Захисників і Захисниць України секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський вручив сертифікат на придбання автомобіля ветерану російсько-української війни Володимиру Бевзюку. Така традиція існує у Вінниці з 2014 року.

«До Дня Захисників і Захисниць, а також Українського козацтва ми традиційно вручаємо нашим Героям сертифікат на автомобіль. Сьогодні від Вінницької міської ради, міського голови Сергія Моргунова та усієї нашої громади ми дякуємо нашим Героям, які боронять суверенітет України, захищають нас та дають можливість спокійно спати, працювати та розвивати наше місто. Дякуємо, цінуємо вас та спільно наближаємо Перемогу», – сказав Павло Яблонський.

Володимир Бевзюк – військовий льотчик, який все своє життя був вірний військовій присязі та Батьківщині. У 2014 році він брав активну участь у звільненні міст Ізюм, Бахмут, Попасна, Первомайськ. Був поранений під час запеклого бою під містом Іловайськ Донецької області. Потрапив у полон. На щастя, в ході обміну Володимир Максимович повернувся додому.

За бездоганну службу він отримав відзнаку «Ветеран військової служби». Наразі є активним учасником Вінницького КІШ Українського козацтва.

«Коли зателефонували і сказали, що мені вручатимуть сертифікат на придбання автомобіля, це було неочікувано. І хоча сам я вже навряд чи сяду за кермо через стан здоров’я, у мене є чотири доньки, які зможуть возити мене. Тому купувати автівку будемо велику, щоб влізла вся велика родина», – зазначає Володимир Бевзюк.

Як нагадала директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, протягом 2014-2023 років виділено кошти на придбання 20 легкових автомобілей для учасників російсько-української війни, особам з інвалідністю внаслідок війни. Матеріальна допомога для придбання легкового автомобіля призначається за поданням Спілки учасників бойових дій міста Вінниці або департаменту цивільного захисту Вінницької міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin