Вінницький міський голова відвідав реконструйоване терапевтичне відділення міської клінічної лікарні №1

Вінниця продовжує розвивати та покращувати комунальні заклади охорони здоров’я. Так, нещодавно завершилась реконструкція терапевтичного відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1. У її межах кожну палату обладнали за сучасними стандартами. Також задля безпеки пацієнтів тут встановили пожежну сигналізацію та сучасне комутаційне обладнання. Минулого тижня відділення уже розпочало прийом пацієнтів. Сьогодні, 28 вересня, відділення з робочим візитом відвідав очільник громади Сергій Моргунов, де поспілкувався з пацієнтами й медпрацівниками.

Фахівці департаменту охорони здоров’я ВМР зазначають, що у межах реконструкції кожну палату відділення обладнали окремим санвузлом, душовою кабіною, електричними функціональними ліжками, системою клімат-контролю, індивідуальним освітленням, кнопкою для екстреного виклику медперсоналу та мережею Wi-Fi. Також увагу приділили й питанню інклюзивності. Зокрема, облаштували палати для людей з інвалідністю, де їх можуть супроводжувати близькі особи.

Міський голова зазначив, що перші серйозні виклики, які показали, що заклади охорони здоров’я потребують серйозної трансформації, були пов’язані з ковідом, а після повномасштабного наступу росіян це питання стало ще актуальнішим.

«Перші та достатньо серйозні виклики були пов’язані з ковідом. І ми тоді зрозуміли, що саме на вторинному рівні медичної допомоги ми маємо покращити умови лікування та перебування людей. А з початком повномасштабного вторгнення ворога це питання стало ще актуальнішим. Оскільки наші лікарні приймають пацієнтів з пораненнями, ми маємо створювати максимально комфортні умови для їх перебування. Це достатньо довгий та затратний процес, адже потрібно робити модернізацію закладів, які будувались сорок, а то й п’ятдесят, років тому. Але ми цим займаємось і у нас є приклади, як от лікарня швидкої медичної допомоги, міська клінічна лікарня №3 та ось це терапевтичне відділення», – зазначив Сергій Моргунов.

Також очільник громади наголосив, що левова частина коштів, які пішли на капітальний ремонт цього приміщення, – кошти самої лікарні.

«Це теж позитивний момент, тому що з економічної та фінансової точки зору колектив та керівництво лікарні правильно розставило пріоритети. Ми, звичайно, допомагали у закупівлі частини обладнання й меблів та розробленні проєктно-кошторисної документації, але більшість – це кошти самої лікарні», – наголосив Сергій Моргунов.

Директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш зазначив, що роботи із покращення галузі охорони здоров’я у Вінницькій міській територіальній громаді продовжуватимуться й надалі. Адже важливо, щоб громадяни мали можливість отримувати якісну та своєчасну медичну допомогу.

«За дорученням міського голови у цьому оновленому відділені були створенні максимально комфортні умови для пацієнтів. Також під час реконструкції важливо було відійти від «совєтських» шаблонів, коли в одній палаті перебувало по шість та більше осіб. Тому стаціонар зараз має 11 сучасних палат, які розраховані на одного, двох та трьох пацієнтів», – зазначає Олександр Шиш.

Також він додав, що оновлене відділення повністю відповідає вимогам Державних санітарних норм і правилам «Санітарно-протиепідемічні вимоги до новозбудованих, реставрованих і реконструйованих закладів охорони здоров’я», затверджених відповідним наказом МОЗ України.

Задоволенні новим оновленим відділенням і пацієнти. Серед них і пан Юрій.

«Обслуговування тут дуже хороше, хороші й класні умови. Більше зроблено для людей. Уважний медичний персонал. Якщо когось із медперсоналу позвати, то завжди вчасно прийдуть. Лікарі по два-три рази на обхід приходять. Також харчування хороше», – зазначає пан Юрій.

Військовослужбовець та вінничани Максим, який проходить лікування у відділені також задоволений умовами. Він зазначив, що в палатах гарно й зручно, а також відчувається комфорт.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin