Вінницький технічний ліцей долучився до всеукраїнської акції: висадили чотири саджанці калини, аби вшанувати пам’ять загиблих Захисників

Днями Вінницький технічний ліцей доєднався до всеукраїнської акції “Калина памʼяті”. На подвір’ї закладу загальної середньої освіти висадили чотири саджанці калини, аби вшанувати пам’ять загиблих випускників, які пожертвували своїм життям задля перемоги України в російсько-українській війні. Захід приурочили до Дня Захисників та Захисниць України.

«Такі заходи необхідно робити, оскільки і діти, і батьки, і педагоги щоденно йдучи до ліцею, мають бачити цю алею і пам’ятати, що війна триває» , — сказав соціальний педагог ліцею Вадим Щорс.

Директорка Ольга Козяр додала, що кущі калини вирішили висадити на території закладу на знак пам’яті про чотирьох випускників, що загинули: Сергія Вишневського, Миколу Рачка, Костянтина Панкова та Богдана Вавілова.

Біля кожного куща буде встановлено табличку з інформацією про Героїв.

«Ми повинні пам’ятати і вшановувати пам’ять тих, хто жертвує своїм здоров’ям та життям, захищаючи нас. Такі заходи повинні відбуватись на базі закладів освіти, оскільки вони спрямовані на виховання патріотичного та свідомого покоління. Ми маємо пам’ятати подвиг Воїнів, які поклали своє життя на вівтар нашої Батьківщини», – каже директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin