До Вінниці прибула чергова гуманітарна допомога від міста-побратима Карлсруе

У Вінницю прибув черговий гуманітарний вантаж, який зібрали жителі нашого міста-побратима Карлсруе. Німецькі партнери не стоять осторонь і організовують ярмарки та заходи з благодійною метою, щоб підтримати Вінницьку громаду. Цього разу до нас направили одразу дві величезні фури, заповнені різними речами. Більшість яких призначена для наших закладів освіти та лікарень.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував громаді Карлсруе та меру міста Франку Ментрупу за небайдужість та підтримку, яку вони надають вінничанам.

“Зможемо підсилити новими ліжками, тумбами та візками наші лікарні. А укриття в закладах освіти дообладнаємо партами, стільчиками та дошками, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та навіть продовжувати навчання. Для того, щоб зібрати ці дві фури з допомогою, у німецькому місті організували тематичні ярмарки, до яких долучилися не лише корінне населення, а й українці, місцева єврейська громада та представники бізнесу під керівництвом муніципалітету німецького міста, – сказав Сергій Моргунов. – Щиро вдячні за те, що громада Карлсруе не залишається осторонь і продовжує допомагати Вінниці. Підтримка з боку партнерів надважлива і вселяє надію, що разом ми зможемо здолати всі виклики!”

У вантажівках німецьким друзям вдалося вмістити і справді чимало гуманітарної допомоги. Окрім приладдя для вінницьких закладів освіти та лікарень, там було чимало речей для немовлят та дітей старшого віку – це візочки, дитячі ліжечка, стільчики для годування та автокрісла, одяг та взуття, рюкзаки, підгузки та іграшки тощо. Крім того, у численних коробках акуратно складений верхній одяг для жінок та чоловіків, обгорнуті плівкою матраци та ковдри, а також різне побутове приладдя.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, жителі Карлсруе вчергове здивували своєю небайдужістю та готовністю підставити плече у важкі часи.

“Це не перша допомога від Карлсруе, яку отримує Вінниця. Це перше місто, яке першим зреагувало на блекаути в Україні. Торік вони укомплектували 11 мобільних пунктів незламності для нашого міста – це намети, генератори, нагрівачі, дощані підлоги, ліжка, подовжувачі та інше необхідні засоби. Згодом вони передали дві пожежні машини для ДСНС України у Вінницькій області, а також два фургони, які працюють на будівництві “Муніципального житла”, де найбільша квота виділена саме учасникам бойових дій. У серпні нам надійшла велика допомога, яка забезпечує нашу критичну інфраструктуру належною роботою – це сучасний сміттєвоз, який передали на баланс комунального підприємства “Ековін”. Власне, наша співпраця з німецьким містом-побратимом постійно розширюється і ми вдячні за їх допомогу. Сподіваємося, що з такою підтримкою зможемо легше пережити зимовий період”, – зауважив Андрій Очеретний.

Голова правління фонду “Подільська громада” Олена Данілова додала, що наші міста-побратими тримають руку на пульсі і завжди відгукуються та приходять на допомогу до вінничан у разі необхідності.

“В нас залишається багато потреб і наші міста-побратими залишилися тими, хто щось збирають та привозять нам. Це різноманітна допомога – продукти харчування, одяг, взуття, постільна білизна, ковдри та подушки, засоби гігієни та багато-багато іншого”, – додала Олена Данілова.

Нагадаємо, комунікація між Вінницею та Карлсруе розпочалась весною 2022 року з ініціативи німецької сторони налагодити побратимські стосунки з Вінницькою міською територіальною громадою. Саме відтоді між нашими громадами зав’язалися тісні дружні стосунки.

“Наше налагодження побратимських відносин – це унікальний приклад. Від нашого першого контакту з муніципалітетом та громадою Карлсруе до підписання угоди про побратимство між нашими містами минуло лише дев’ять місяців. Як зауважують наші німецькі партнери, такого досвіду в них ще не було. Найкоротший шлях, який вони пройшли від знайомства до офіційного підписання, був з французьким містом Нансі і тривав він п’ять років. Ми пройшли цей шлях за 9 місяців і маємо цікаве продовження, адже нашій громаді запропонували долучитися до утворення “трикутника взаємодії” між Карлсруе, Нансі та Віницею”, – додав Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin