У Вінниці двадцять учасників Програми «Муніципальне житло» отримали ключі від квартир у новобудові

Завершено будівництво чергової висотки, яку звели у Вінниці у межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”. Вона розташована на вулиці К.Василенка. Вчора, 2 жовтня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов передав ключі від квартир 20 учасникам міської програми – військовим та людям з числа переселенців.

Сергій Моргунов розповів, що житловий проєкт у Вінниці діє уже протягом 14 років. За цей час вдалося звести 12 багатоповерхівок у різних районах міста і всі вони відрізняються якістю та надійністю, а особливою перевагою є вартість квадратного метра, адже вона значно нижча від ринкової. Завдяки реалізації міської програми, покращити свої житлові умови змогли вже більше 1000 вінницьких родин, 860 з них стали її безпосередніми учасниками.

“Це вже другий будинок, який ми зводимо під час повномасштабної війни. Тож до будівництва приступили з урахуванням всіх заходів безпеки, надійності та сучасних підходів, які стосуються енергозбереження та інклюзії. Будинок електрифікований, має підземний паркінг, який може слугувати укриттям, а також оснащений необхідними засобами для людей з інвалідністю по зору. Вітаю всіх новоселів з новим етапом у житті і бажаю якнайшвидшої Перемоги, щоб облаштувати свої оселі вже під мирним небом”, – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Він також додав, що найбільша квота, 18 квартир, безпосередньо у цьому будинку була передбачена для сімей учасників бойових дій та 14 з числа внутрішньо переміщених осіб.

Отримувала вчора ключі від омріяної квартири дружина українського військового Надія Заріцька. Поки чоловік на фронті, вона виховує трирічну дитину і дуже радіє, що нарешті зможе спланувати, як обставити власну оселю. До цього залучатиме і чоловіка – тільки переступивши поріг квартири, жінка одразу почала знімати на відео планування, щоб надіслати коханому.

“Ми молода сім’я і учасники в пільговій категорії “Учасники бойових дій”. Дуже радіємо, що потрапили в Програму і вдячні міській раді за те, що у місті діє такий проєкт. Мій чоловік військовий, з 2014 року він на фронті. Ми маємо маленьку дитину, а отже – потребу у власному житлі. Взяти участь у програмі було спільним рішенням, ми до цього довго йшли. Ми взагалі довго слідкували за цією Програмою і побачили якість збудованих будинків, тому дуже вдячні команді та міській раді за доступне житло”, – розповіла Надія Заріцька.

Власне, будівництво цієї десятиповерхівки стартувало ще в серпні минулого року, коли через повномасштабне вторгнення чимало підприємств поставило на паузу своє виробництво. Як зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний, рішення запустити масштабне будівництво з урахуванням усіх чинних норм спонукало інших суб’єктів господарювання запустити свої виробничі процеси.

“За проєктом, цей будинок абсолютно електрифікований, має підземний паркінг, який розвантажить прибудинкову територію від автомобілів, а також він слугуватиме укриттям у разі повітряної небезпеки. Важливим аспектом є інклюзія та доступність для людей з інвалідністю. Зовні будинку будівельники постелили тактильну плитку, а всередині облаштували спеціальні вказівники зі шрифтом Брайля – на поручнях та поруч з ліфтами. Ця багатоповерхівка монолітно-каркасна, а отже — надійна, – розповідає Андрій Очеретний. – У дворі також облаштували дитячий та спортивний майданчик, а ще озеленили територію. Поруч з будинком навіть встановили зарядну станцію для електромобілів. Бажаємо, щоб життя для новоселів у цьому будинку було радісним та спокійним”.

Однією з учасниць Програми, яка вчора теж отримала ключі від квартири у новобудові, стала переселенка з Харкова Віталіна Ющенко. Жінка розповіла, що перш ніж опинитися у Вінниці, пройшла через евакуацію – спочатку з рідного міста, потім з Київщини.

“В центрі, де нас прийняли, ми вирішили з родиною, що залишимося у цьому місті. Десь побачила інформацію про Програму “Муніципальне житло” і задумалася, чи не взяти участь. Спершу ми вагалися, бо все життя прожили у Харкові, але все ж вирішили спробувати. Нам пощастило, бо тепер житимемо в нашому улюбленому районі – на Вишеньці. Тут поруч є дуже красивий Вишенський парк, який нам з самого початку полюбився. В новобудові житимемо на 8 поверсі і мені одразу сподобалося планування квартири. Років 13 тому у Харкові ми теж заселялися у новобудову, але там все виглядало інакше і нам довелося багато вкласти в ремонт. Тут, я бачу, буде все по іншому і я дуже цьому радію”, – зазначила Віталіна Ющенко.

Нагадаємо, з весни поточного року триває будівництво VIII об’єкту Програми по вул. Привокзальна, 30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin