У Вінниці із 3 жовтня розпочали свою роботу помічники ветеранів

3 жовтня – перший робочий день помічників ветеранів у Вінниці. 12 кваліфікованих помічників ветеранів, у минулому – самі учасники бойових дій або члени їхніх родин – розпочали свою роботу. Відтепер вони працевлаштовані у «Сервісному офісі у справах ветеранів», що створений на базі Вінницького міського центру соціальних служб.

Помічники ветеранів працюють у Центрах надання адміністративних послуг за адресами вул. Космонавтів, 30 та Замостянська, 7. Сьогодні вони вперше прийшли на свої робочі місця, ознайомилися з програмним забезпеченням, з яким працюватимуть, та почали на практиці вивчати специфіку роботи.

До цього учасники проєкту «Помічник ветерана» три тижні проходили навчання, склали іспити з нової професії та отримали відповідний сертифікат.

«Перше завдання помічників ветеранів – це гідно зустріти ветеранів у Вінниці, допомогти їм оформити усі необхідні документи та пільги. Задля цього помічники ветеранів комунікуватимуть зі структурними підрозділами Вінницької міської ради – департаментами, які відповідають за ті чи інші питання», – зазначив керівник «Сервісного офісу у справах ветеранів» Олексій Замірко.

До помічників ветеранів можуть звертатися:

• ветерани війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною;

• члени сімей ветеранів війни, члени сімей осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

• військовослужбовці, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, та були звільнені з військової служби, зокрема демобілізовані у визначеному законом порядку.

Нагадаємо, «Помічник ветерана» – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів. Наразі його реалізовують у п’ятьох областях України, зокрема, і на Вінниччині.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin