Вінничани долучилися до толоки до Всеукраїнської акції єднання “День води”

Минулої п’ятниці, 29 вересня, в усій Україні тривала акція єднання “День води”, яку ініціювала Асоціація професіоналів довкілля PAEW. Метою її стало привернення уваги до водозабезпечення, якості водних ресурсів та створення запиту на чисту воду як гарант національної безпеки. Відтак в кожній громаді нашої країни, де це можливо, небайдужі до стану довкілля люди виходили на прибирання територій, що знаходяться поруч з водоймами. Долучилися до акції та активно провели час на природі і працівники департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради спільно з колегами з Агенції просторового розвитку.

“Ми організували толоку вздовж прибережної території річки Південний Буг та прогулялися міським просторовим проєктом Алея 12.7 – це безперервний вело-пішохідний маршрут вздовж лівого берега Південного Бугу у Вінниці. На ділянці в 1,2 кілометри зібрали понад 20 мішків випадкового сміття, – розповідає директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська. – В реаліях сьогодення дуже важливо об”єднувати зусилля довкола збереження водойм, очистки берегів та раціонального водокористування. Ми вдячні всім небайдужим, хто долучився до акції та зробив свій вагомий внесок у збереження довкілля”.

Толоки організували і жителі приєднаних територій. Люди організувалися та самостійно навели лад поруч зі ставками у своїх населених пунктах. Це одні з улюблених місць для проведення дозвілля та відпочинку.

У нашій громаді часто організовують прибирання територій громадського користування – це лісопаркові та паркові зони, території поруч з малими річками та нашою головною водною артерією – Південним Бугом. Крім толок у місті відбуваються еко-вебінари та форуми, присвячені збереженню довкілля, адже питання екології є одним з пріоритетних для Вінниці.

Для того, щоб ефективно працювати в цьому напрямку, Вінниця підписала Європейський Зелений курс. Цей офіційний документ, нагадаємо, складається з плану дій, спрямованих на те, щоб зробити економіку ЄС стійкою, перетворивши кліматичні та екологічні виклики на можливості в усіх сферах у справедливий та інклюзивний спосіб. А також ЄЗК передбачає підвищення ефективності використання ресурсів, відновлення біорізноманіття та зменшення забруднення. Основною метою Зеленого Курсу є перетворення Європи до 2050 року на перший кліматично-нейтральний континент, тобто місце, де усі викиди парникових газів, спричинені людською діяльністю, поглинатимуться екосистемами та технологіями уловлювання і зберігання вуглецю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin