Сьогодні, 4 жовтня, у Вінниці відбулася спільна гра у боулінг для дітей, молоді та людей літнього віку

4 жовтня представники трьох поколінь: діти, молодь та літні люди зібралися, щоб разом пограти в боулінг та розділити позитивні емоції. Мета такого заходу – згуртувати людей різного віку та подарувати їм позитивні емоції у непрості часи.

Сьогодні на заході ті, хто вже пробував себе в ролі гравця у боулінг, та новачки. 67-річна пані Марія, відвідувачка Терцентру, – у боулінг раніше не грала. «Сьогодні я прийшла сюди відпочити, отримати задоволення, гарно провести час. Мета – збити страйк, тобто усі кеглі на доріжці», – розповіла пані Марія.

У Вінницькій міській територіальній громаді діє програма «Громада відкритих можливостей для людей похилого віку».

«У рамках муніципальної програми ми організували багато заходів для літніх людей – підопічних нашого Терцентру. Сьогодні – один із них, організований спільно з відділом молодіжної політики. Ідея у тому, щоб об’єднати різні покоління. Тому сьогодні тут – бабусі та дідусі Терцентру, студенти та діти військовослужбовців, зокрема, й полеглих Захисників і Захисниць, яких ми систематично підтримуємо», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

У заході взяли участь близько 40 осіб. Усіх поділили на девʼять команд. Кожна – складається з представників трьох поколінь. Такий склад обрали спеціально, щоб люди різного віку спілкувались, взаємодіяли та підтримували один одного.

Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та депутатка міської ради Світлана Куца розповідає: «Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб регулярно проводить безкоштовні акції для дітей. Приємно, що сьогодні до заходу залучені ще й молодь та люди поважного віку. Помітно, що усі із захватом взяли участь у грі. Продовжуємо працювати далі, підтримуючи вінничан».

Як зазначила директорка Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська, підопічні Терцентру вже не вперше у кегельбані. Відвідувачі денного відділення регулярно тренуються грати у боулінг.

Усі учасники з ентузіазмом сприйняли гру. Діти та молодь залюбки допомагала людям похилого віку ще краще опанувати мистецтво боулінгу.

«Студенти, які сьогодні грають у боулінг, – це активні учасники громадського життя. Вони волонтерять та допомагають нашому війську. Важливо, щоб молодь розвивала у себе навички командної гри, могла співпрацювати з різними людьми, зокрема, набагато старшими та, навпаки, молодшими за себе. Це згуртує та дасть їм унікальний досвід», – зауважила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Усі учасники заходу з азартом рахували набрані очки та кількість збитих кеглів у суперника. Проте перемогла, як завжди, дружба – у цьому разі: між людьми різних поколінь.

«Грати з людьми поважного віку було дуже цікаво. Це дало змогу зрозуміти, як сприймають боулінг люди різного віку. Я, наприклад, часто ходжу сюди і полюбляю грати. Тому залюбки допомагав колегам по команді. І вони ділилися з нами порадами, як старші та досвідченіші», – розповів студент Павло Ланг.

Захід відбувся у результаті співпраці та взаємодії департаменту соціальної політики Вінницької міської ради, відділу молодіжної політики та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin