У Вінниці в трьох будинках встановили нові енергоощадні ліфти турецького виробництва

Споживають менше електроенергії та обладнанні системою прямого зв’язку з диспетчером аварійної служби. У Вінниці продовжують оновлювати ліфти, які вичерпали термін гарантійної експлуатації. Нещодавно у трьох будинках встановили нові підйомники, ще у двох – капітально відремонтували. Тож, п’ять оновлених ліфтів запрацювали в багатоповерхівках за адресами: вул. Д. Майбороди, 37, вул. Тимошенка, 2а, вул. Стрілецька, 48а, вул. Келецька, 104 та вул. А. Первозванного, 6.

Усі роботи по цих об’єктах виконувались на підставі звернень мешканців та коштом міського бюджету в рамках першого безкоштовного ремонту для будинків, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Зі згаданих ліфтів – останні три – це повністю нові підіймачі турецького виробництва. Такі у житловому секторі Вінниці з’явилися вперше.

«Нові ліфти встановлюють з розрахунками, щоб ними могли скористатися маломобільні вінничани: батьки з дитячими візочками чи містяни з інвалідністю. Також турецькі ліфти обладнані тактильними кнопками, що створює додаткову зручність для незрячих людей, кабіни мають систему світлодіодної індикації тобто двері підйомника не закриються, якщо людина стоїть надто близько до них. А коли ліфт прибуває – лунає відповідне сповіщення. Нині з війни повертаються чимало Захисників, тож запит на безбар”єрність зростає», – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький.

Ліфти турецького виробництва, щонайменше на 20% енергоефективніші, порівняно з більшістю наявних у місті. Крім того, вони працюють більш плавно та мають покращену шумоізоляцію. Гарантійний термін експлуатації цих підйомників складає 25 років з моменту встановлення. Як зазначає очільник департаменту, зараз в місті вивчають особливості їх експлуатації, адже на перспективу стоїть питання про поступову часткову заміну старого ліфтового фонду, більшість якого складають підйомники білоруського виробництва.
«Багато з них уже вичерпали термін свого гарантійного обслуговування, в зв”язку з чим, аби подовжити їх життя, ми проводимо капітальний ремонт. Після цього підйомники зможуть слугувати ще, щонайменше, 12 років», – каже Віталій Місецький.

В ході таких робіт, як правило, проводиться заміна більшості елементів ліфта, завдяки чому зменшується його енерговитратність. Крім того, за необхідності, виконується і заміна ліфтової кабіни та зовнішніх дверей.

Також в процесі капітально-відновлювальних робіт, в ліфтах монтується система безпровідної диспетчеризації, яка у випадку аварійної зупинки, дозволяє напряму зв”язатися з диспетчером аварійної служби, натиснувши на відповідну кнопку в ліфті. Ця система добре зарекомендувала себе в умовах постійних відключень електроенергії під час минулого опалювального періоду.
Загалом, з урахуванням зазначених п”яти, у Вінниці з початку року оновили (або встановили нових) 16 ліфтів.

Раніше капітальний ремонт ліфтів було виконано за адресами:

вул. А. Янгеля, 73 (2 ліфти);

проспект Коцюбинського, 78 (2 ліфти);

вул. Келецька, 105 (2 ліфти);

вул. Брацлавська, 31 (2 ліфти);

вул. Учительська, 10 (2 ліфти);

вул. Тимошенко, 2,а.

Цього року в багатоповерхівках Вінниці на заміну старим ліфтам планується встановлення ще трьох підйомників турецького виробництва. Ще один ліфт буде оновлено в рамках капітально-відновлювального ремонту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin