У Вінниці відбудеться відкриття культурно-мистецького проєкту «Я і Війна»

12 жовтня о 14:00 годині у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського відбудеться відкриття культурно-мистецького проєкту «Я і Війна». В його межах презентують однойменну книгу Людмили Брендак та фотовиставку «Війна очима світлин». Подія, організована за підтримки департаменту культури Вінницької міської ради.

Людмила Брендак – прозаїк, поетеса, перекладач, митець та волонтерка. Її твори випромінюють справжню любов до Батьківщини, чарують багатством мови, зворушують струни людської душі, підтримують у тяжкі миті життя. Зокрема, з-під пера авторки вийшли книги: «У суцвітті бузку», «На мамине свято», «Під знаком любові», «Украли зятя», «Маленька повість про велике кохання», «Казки», «Любисткові діти», «Чудернацькі пригоди на вільховому острові», «Як козаки нечисть перемогли», «Таке довге… коротке життя».

«Нова поетична збірка пані Людмили «Я і війна» присвячена незламним бійцям другої роти 45-го окремого стрілецького батальйону. Це історії з війни, записані з перших уст, із коротких повідомлень між боями, під свист куль та вибухи снарядів. Лаконічні, але дуже емоційні повідомлення старшини другої роти, послужили поштовхом для написання віршів про війну, про людей на війні», – зазначила директорка Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського Лариса Кравченко.

Під час відкриття проєкту про війну можна буде почути в поетичних рядках, а й побачити її жахливі наслідки.

«На фотовиставці усі охочі зможуть переглянути світлини, зроблені вінницькими волонтерами з громадських організацій міста, які показують реалії війни без прикрас. Упіймані окремі миті, складають картину подій сьогодення. Але попри біль і відчай, фото наповнені також вірою, підтримкою, боротьбою та незламністю», – підкреслює Лариса Кравченко.

Виставка діятиме до 23 жовтня 2023 року.

Довідки за телефонами: (0432) 64-71-02, 0672115271.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin