Вінничани важливі: з початку 2023 року Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства надав послуги 819 особам

На базі Вінницького міського центру соціальних служб працює Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. З початку 2023 року охоплено послугами 819 осіб.

Денний центр відкрили у Вінниці 2020 року. Це спеціалізована служба підтримки постраждалих людей, яка працює за адресою просп. Космонавтів, 30, 3 поверх, кімнати 301-304.

Постраждалі від домашнього та гендерно зумовленого насильства у Денному центрі можуть отримати комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги. Крім того, тут організовують групи взаємодопомоги, проводять семінари та тренінги для тих, хто зіткнувся з проблемою домашнього насильства.

Також при Денному центрі працюють кризові кімнати для тих постраждалих, які потребують безпечного місця перебування. У кризових кімнатах є всі необхідні меблі, засоби гігієни та продукти харчування. Перебувати там можна до 20 діб.

«У Вінницькому міському центрі соціальних служб надають комплексну допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства. Це, зокрема, психологічна, соціальна та правова допомога у Денному центрі. Важливо, щоб постраждалі розуміли: вони не сам на сам зі своєю проблемою. Завжди можна звернутися по допомогу та отримати необхідну підтримку від фахівців», – зауважила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Звернутися до Денного центру соціально-психологічної можна за номерами телефонів: 098 900 15 60, 093 900 15 60, 0432 56 00 78.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin