У Вінниці закликають вакцинуватись від грипу за муніципальною програмою «Здоров’я вінничан»

Станом на 20 жовтня, проти грипу імунізувалось уже 3282 мешканці ВМТГ, серед них 703 дитини. Для жителів Вінницької міської територіально громади муніципальна програма «Здоров’я вінничан» передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів. Окрім того, дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю вакцинація проводиться безоплатно. Програма діє у межах ініціативи Вінничани важливі.

У департаменті охорони здоров’я наголошують, що грип – високозаразна та небезпечна хвороба. Найкращим засобом профілактики проти нього є вакцинація. Щепитись проти грипу можуть дорослі та діти віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань для цього. Якщо дитина, віком до 9 років, раніше не була вакцинована проти грипу і не мала підтверджених випадків захворювання на нього, потрібні зробити дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одну. Імунітет після щеплення сформується впродовж кількох тижнів.

Першочергово рекомендується імунізуватись наступним категоріям людей:

  • Медичним працівникам;
  • Вагітним жінкам;
  • Особам літнього віку;
  • Пацієнтам із хронічними захворюваннями;
  • Учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей.

Також фахівці департаменту охорони здоров’я закликають вінничан вакцинуватись і від ковіду, оскільки він досі несе небезпеку. До того ж зробити вакцину від нього можна одномоментно із щепленням проти грипу.

«Грип – високозаразне інфекційне захворювання, яке може призвести до ускладнень та летальних випадків. Тому ми закликаємо вінничан не нехтувати власним здоров’ям та імунізуватись проти нього. Окремо варто наголосити на важливості вакцинації проти ковіду, оскільки останнім часом динаміка захворюваності на нього є невтішною. Щеплення проти грипу та ковіду можна зробити одномоментно. Також варто зазначити, що вакцина не гарантує того, що людина не захворіє, проте вона значно легше перенесе хворобу», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Також він додає, що наразі у Вінницькій громаді імунізація проти грипу здійснюється чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю», а проти ковіду вакциною «Пфайзер».

Для того, аби вакцинуватись необхідно звернутись до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 год.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin