Робоча група Вінницької облради розпочала зʼясовувати питання масової загибелі червонокнижної риби на Вінничині

Робоча група з питання масової загибелі осетрових у межах Ладижинського водосховища провела перше засідання. Групу створив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий у відповідь на звернення депутатів та власника знищеної акваферми.

«На членах нашої робочої групи лежить велика відповідальність, адже треба дослідити надзвичайно важливі питання, – зазначив голова Групи Сергій Кривешко. – По-перше, вони стосуються екологічної ситуації на Вінниччині, а, відповідно – здоров’я та якості життя мешканців області. По-друге, йдеться й про бізнес-клімат регіону, створення робочих місць і достойних зарплат для людей. Інвестиційна привабливість області безпосередньо залежить і від стану екології, і від умов для ведення бізнесу».

В засіданні взяли участь депутати обласної Ради, представники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області, Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області.

За словами голови робочої групи Сергія Кривешка, наразі група розробила план подальших дій. Про результати розслідування звітуватимуть обласній Раді через місяць роботи.

Нагадаємо, мор червонокнижних осетрових стався 3 жовтня на аквафермі Ukrainian Caviar Berry. Це українська компанія з Маріуполя, яка із 2017 року переїхала у місто Ладижин на Вінниччині. За інформацією керівника підприємства, загинули 3000 рибин загальною вагою 9 тонн, серед яких маточні поголів’я осетра та белуги.

Наразі існує кілька версій, що стало причиною мору риби. Зокрема, керівництво підприємства вважає – ферму знищили небезпечні викиди в річку Південний Буг з птахофабрики МХП, якою володіє олігарх Косюк. Директор акваферми Олександр Корх констатує, що підприємство зазнало непоправних збитків, які все ж не порівняти із загальними збитками, які нанесені екології басейну річки Південний Буг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin