Вінничани проводжають останнім земним шляхом Захисника України Миколу Деруна

Микола Дерун боронив суверенітет та територіальну цілісність України від початку повномасштабного російського вторгнення. Саме тоді у юнака завершувався термін строкової армійської служби, до демобілізації залишалися лічені дні. Тож, єдиним правильним рішенням, яке міг для себе обрати – це воювати із ворогом, уклавши військовий контракт. Його бойовою родиною стала 15-та бригада оперативного призначення Національної гвардії України, що згодом отримала назву «Кара-Даг». А сам Микола – позивний «Хаскі». З ним нещадно бив рашистів на Запорізькому напрямку: від Оріхова до Мелітополя. Останній бій прийняв під селом Вербове 17 жовтня 2023 року. Серце воїна припинило битися у 24 років… Із війни на нього чекали мама, тато та брат.

Як розповів батько полеглого Героя, життя його сина, хоч і було схоже на свічку, але залишило по собі багато тепла. «Наш Миколка мав багато друзів та захоплень. Найбільше, звичайно, як усі хлопці в дитячі роки любив поганяти м’яча на футбольному полі, – каже Віктор Володимирович. – Він був гарним сином – справжнім та відданим».

Микола Дерун народився 4 січня 1999 року у Вінниці. Тут же зростав і навчався. Після закінчення 3-ї міської загальноосвітньої школи, вступив до Вінницького національного аграрного університету на факультет економіки та підприємництва.

«Микола ще шукав своє професійне покликання. Не знаю, чи пов’язав би він подальше життя із військовою службою, чи бачив себе цивільним, але однозначно, в будь-якому випадку залишився б вірним собі, своїм принципам: честі та справедливості, любові та вірності,– розповідає батько Героя. – Мабуть, звідси й його позивний – «Хаскі». Із собакою такої породи Миколка надіслав кілька своїх фронтових фото. На жаль, розпитати більше ми не могли і тепер уже не зможемо… Клята війна!»

Церемонія прощання із Миколою Деруном розпочнеться об 11:30 біля його будинку за адресою: вул. Єрусалимка, 16.

О 12:00 поминальну панахиду за Захисником відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin