У Вінниці ще одна дівчинка з дитячого притулку потрапила на виховання у родину

Сьогодні, 2 листопада, виконавчий комітет Вінницької міської ради підписав договір про влаштування 13-річної Оксани Пилипишиної в сім’ю патронатного вихователя. Дівчинка виховуватиметься в родині Ганни Чернюк та проживатиме у Малих Крушлинцях.

Ганна Олександрівна Чернюк вже має досвід виховання дітей як патронатний вихователь з 2021 року. З того часу на її вихованні загалом перебували три дитини. Згодом їх повернули до біологічних батьків. Оскільки на вихованні у патронатній сім’ї мають право перебувати діти лише з однієї родинної групи, 13-річна Оксана Пилипишина виховуватиметься в родинні Ганни Олександрівни сама.

Відповідно до наказу Служби у справах дітей від 25 жовтня дівчинку помістили на виховання та спільне проживання до сім’ї Ганни Черняк, а сьогодні відповідне рішення затвердив орган опіки та піклування – це виконавчий комітет Вінницької міської ради. Після цього було підписано договір з патронатним вихователем.

«Процес адаптації дитини пройшов успішно, тож сьогодні разом з пані Ганною підписали відповідний договір про патронатне виховання. Оксанка перебуватиме в родині Черняк упродовж трьох місяців», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Як зауважила начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська, у дитини з патронатним вихователем склалися теплі відносини, є взаєморозуміння. Дівчинка вже пішла до місцевої школи.

«Я дякую Ганні Олександрівні за рішення взяти на виховання Оксану. Це відповідальне рішення, сповнене доброти та співчуття», – зауважила начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin