Сергій Моргунов привітав вінницьких соцпрацівників з професійним святом

Сьогодні, 3 листопада, напередодні Дня працівників соціальної сфери, Сергій Моргунов привітав зі святом причетних. 75 працівників установ та організацій соціальної сфери Вінниці отримали Подяки Вінницької міської ради та її виконавчого комітету за значний внесок у розв’язання проблем соціального захисту вінничан та самовіддане служіння обраній справі.

«Соціальні працівники – це віддані своїй справі люди, які першими приходять на допомогу іншим. Саме до них звертаються ті, хто опинився у складних життєвих обставинах, переселенці, люди з інвалідністю та похилого віку, а з початком війни – і сім”ї Захисників і Захисниць, ветерани. І саме їх чекають літні одинокі вінничани, які залишились сам на сам у цьому світі. Від імені вінничан дякую усім працівникам соціальної сфери за роботу, відданість та небайдужість», – зазначив Сергій Моргунов.

Зокрема, міський голова відзначив фахівців департаменту соціальної політики, міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Управління пенсійного фонду, Служби у справах дітей, Центру соціальних служб, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» ім. Р. Панасюк та 5 волонтерів і активістів громадських організацій.

Соціальні працівники допомагають вінничанам у складних ситуаціях. Вони надають підтримку людям, що опинилися в складних життєвих обставинах, переселенцям, людям з інвалідністю та похилого віку. Особливо дбають про Захисників і Захисниць, а також членів їхніх родин. З цією метою місяць тому у Вінниці запрацював «Сервісний офіс у справах ветеранів».

«Колектив соціальної сфери Вінниці завжди налаштований на те, щоб допомогти. Сьогодні ви не тільки сумлінно виконуєте свою роботу на благо громади, але й активно волонтерите, допомагаєте війську. Я дякую кожному працівнику соціальної сфери. Нехай те добро, яке ви даруєте людям, завжди повертається до вас. І нехай здійсниться спільне для всіх українців бажання – найскоріша Перемога та мир», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Значне місце в реалізації державної соціальної політики на території Вінницької громади займає департамент соціальної політики міської ради.

«З початком війни розширився функціонал департаменту соціальної політики. У місті реалізовуються муніципальні та державні програми для підтримки Захисників і Захисниць, членів сімей військових та рідних полеглих Оборонців. Не забуваємо також продовжувати дбати і про соціально вразливі верстви населення, одиноких, малозабезпечених людей, осіб з інвалідністю. Тому сьогодні хочу сказати слова шани і подяки кожному і кожній, хто долучається до допомоги: нашим працівникам, волонтерам та партнерам. Дякую за те, що ви робите», – сказала директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Зазначимо, що фахівці департаменту соціальної політики також надають муніципальні пільги, видають продуктові набори соціально вразливим верствам населення та щоквартально виплачують кошти окремим категоріям населення в рамках ініціативи «Вінничани важливі».

Упродовж 9 місяців 2023 року до департаменту соціальної політики міської ради надійшло 64 045 усних та письмових звернень. У територіальних відділеннях ЦНАП «Вишенька» та «Замостя» у 2023 році надано 92 644 соціальних послуг. Якість обслуговування департаментом мешканців міста склала 2,99 бала (із трьох можливих).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin