Школу громадського лідерства провели для активної молоді Вінниці

У Вінниці завершила свою роботу вже четверта Школа громадського лідерства для активної молоді. Серед учасників та учасниць Школи були студенти, учні старших класів шкіл, які мають бажання брати активну участь у житті своєї громади.

Протягом чотирьох інтенсивних днів у Школі громадського лідерства хлопці та дівчата мали змогу прослухати лекції від тих, хто про лідерство знає не з чужого досвіду, – керівників громадських організації, комунальних підприємств, волонтерів та громадських діячів. На зустрічах молодь не лише отримала теоретичну інформацію, але також практичні поради, які допоможуть проявити себе в громадському лідерстві.

Під час першого модуля Школи опановували інструменти участі та механізми взаємодії влади та громади, дізнавались про стратегічні напрямки розвитку міста, напрацьовували власні пропозиції. Учасники та учасниці також дізнались, за допомогою яких інструментів прямої демократії можна розв’язувати соціальні питання.

Другий модуль був присвячений проєктному менеджменту, інфо-медійній грамотності та партнерству. Особливо корисним став нетворкінг з тими, хто змінює життя громади на краще.

«Нас навчали як робити гранти, проєкти, звернення. Ми вивчали всю специфіку, як має будуватися комунікація молоді з владою, з міжнародними та місцевими організаціями», – говорить учасниця Школи Анастасія Білошкурська.

Ще одна учасниця Надія Токарчук, зазначила, що знайомство з цікавими та ініціативними людьми надає можливість для співпраці та подальшого особистого розвитку.

«Задоволена тим, що дізналася більше про проєктний менеджмент, познайомилась з цікавими людьми, з якими в майбутньому, можливо, буду співпрацювати, гарно провела час в компанії, – каже Надія Токарчук. – Вдячна організаторам за величезну роботу, від якої сто відсотків буде результат. Буду використовувати контакти з лідерками та лідерами, поглиблювати отримані знання та не буду боятися робити щось своє. Дякую за цінний досвід!»

Отримані знання та навички учасники та учасниці планують використовувати для студентської роботи в університеті, в подальшій громадській діяльності. Цінною стала інформація про гранти та реалізацію проєктів.

Як розповіла організаторка та керівниця Школи громадського лідерства Олена Солоїд, учасники вже готові долучатися до наявних громадських організацій нашого міста та найбільше їх цікавлять соціальний, економічний та екологічний напрямки.

«Все починається можливо з такого банального маленького – зробити якісь зміни у своєму мікрорайоні, на своїй вулиці, у своєму закладі освіти, а в майбутньому можна впливати й на покращення Вінницької міської територіальної громади. Наприклад, подаючи проєкт на конкурс громадських ініціатив тощо, – зазначила Олена Солоїд. – Таке навчання та Школа заряджають молодь активністю. Надихають на те, щоб не тільки думати про зміни, а й втілювати їх у життя».

Нагадаємо, що Школа громадського лідерства у Вінниці вперше відбулась ще у 2019 році, як результат стратегічних напрацювань представників та представниць громадської спілки «Мережа «Місто змістів». Головним завданням Школи є надихнути молодь на позитивні зміни та показати інструменти, які зможуть допомогти це зробити.

«Цього разу Школа проходила як частина великого проєкту, спрямованого на організаційний розвиток громадських організацій Вінниці. Серед проведених активностей – виїзний тренінг для тренерів, тренінг з профілактики професійного вигорання, тренінг з проєктного менеджменту та Форум комунікації влади та громади. Попереду ще багато цікавих активностей, слідкуйте за анонсами», – говорить Олена Солоїд.

Школа громадського лідерства є однією зі складових проєкту «Зміцнення організаційної спроможності громадських організацій у Вінницькій громаді», що реалізується ГО «Освітній простір 2.0» у партнерстві з громадською спілкою «Мережа ОГС «Місто змістів» та КП «Інститут розвитку міст» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin