У Вінниці під час XVI Незламного ВІННИЦіЯнського кінофестивалю зібрали на підтримку ЗСУ майже 400 тисяч гривень

Вчора, 9 листопада, до Дня працівників культури, у Вінниці відбувся XVI Незламний ВІННИЦіЯнський кінофестиваль та великий благодійний аукціон. В межах якого організатор заходу – ЗК «Міський Палац мистецтв» спільно з «International United Aid Foundation» зібрали майже 400 тисяч гривень на бойову розвідувально-дозорну машину (БРДМ) для нашої 120-ї окремої бригади територіальної оборони.

У церемонії відзначення учасників ВІННИЦіЯнського кінофестивалю брали участь: очільник громади Сергій Моргунов, директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук, один із засновників фонду «International United Aid Foundation» Григорій Дерун. А також постійні гості, метри українського телебачення – Віктор Андрієнко, Олег Філімонов та відомі артисти Володимир Жогло та Сергій Полупан.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, подякував організаторам, партнерам та учасникам кінофестивалю за допомогу військовим та зазначив, що нині формат ВІННИЦіЯнського фестивалю змінився.

«Наш традиційний ВІННИЦіЯнський фестиваль цього року змінив формат. Тепер він не тільки для того, щоб підтримати молодих і талановитих вінничан, а й щоб допомогти армії. Раніше ВІННИЦіЯнський фестиваль, який організовує наш Палац мистецтв, збирав сотні людей просто неба у День міста. Нині ситуація зовсім інша. І всі заходи мають лише одну мету – допомогти нашим військовим. Але ми обов’язково відновимо наші традиції – після Перемоги. Разом ми сильніші», – Сергій Моргунов.

На початку урочистого заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну. Серед них і автор відеозаставки фестивалю Євген Гутнік, який після повномасштабного вторгнення пішов на фронт служити військовим медиком і повернувся до Вінниці «на щиті».

Організатор заходу, директор ЗК «Міський Палац мистецтв» Євген Майданник, зазначив, що запити військових стають з кожним днем війни все більшими, тому їм необхідна наша підтримка.

«Військові сьогодні стоять на захисті незалежності нашої держави. Саме тому ми маємо бути сильною, непохитною командою, яка завжди готова підтримувати бійців. Адже зважаючи на виклики воєнного стану, пріоритетом для Вінницької громади є підтримка Збройних сил України, відповідно до наших принципів та пріоритетів: безпека і оборона, стійкість і турбота», – говорить Євген Майданник.

Також він зауважив, що відзнаки для учасників були зроблені із гільз від використаних патронів.

«Злий метал – перетворився на відзнаки, на щось корисне та красиве», – зауважив Євген Майданник.

Хедлайнерами фесту стали артисти-земляки, чиї відео в YouTube набрали більше мільйона переглядів. Це – Макс Тріска (Max Triss), Ярослав Миронюк (Yarkiy), Владислав Хохлан (Hohlan), Даріна Красновецька (Darisha), Максим Никитенко (Max Shoom).

А ще відбувся великий благодійний аукціон з ексклюзивними лотами, серед яких були: афіша телешоу «Довгоносики», картину, яку надав Вінницький міський голова, гітара виконавця Yaktak, марка з підписом автора відомого вислову на початку повномасштабного вторгнення з о. Зміїний, срібні монети НБУ тощо. У підсумку заходу зібрали 388 760 тисяч гривень на підтримку ЗСУ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin