Для родин, які перебувають на обліку у Вінницькому міському центрі соціальних служб провели зустріч з лікарем

У просторі Дитячої точки Спільно UNICEF лікарка Оксана Голубович розповіла про те, як уберегтися від хвороб. На зустрічі з лікарем були сім’ї, які перебувають на обліку у Вінницькому міському центрі соціальних служб, тобто багатодітні сім’ї, сім’ї переселенців та сім’ї які перебувають у складних життєвих обставинах.

«У такий складний епідеміологічний час, коли поширені хвороби грипу, гепатиту А, ГРВІ, ангіна, коронавірус та інші, для батьків гостро стоїть питання здоров’я дітей та загалом усіх членів сім’ї. Тому ми вирішили влаштувати зустріч з лікарем, який зможе дати відповіді на питання про профілактику та лікування хвороб, які цікавлять батьків. Ми запросили родини, які перебувають на обліку у Вінницькому міському центрі соціальних служб, а також наших партнерів – клієнтів Дитячої точки Спільно», – розповіла фахівчиня із соціальної роботи Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Фаліштинська.

Зокрема, отримати нові знання та поспілкуватися із спеціалістом прийшла пані Анна. У жінки троє дітей: 5, 11 та 16 років. Двоє з них ходять до школи, і одна дитина – в садочок. А отже питання сезонних інфекційних або вірусних захворювань є актуальним для сім’ї.

На всі питання присутніх відповіла лікарка Оксана Голубович, сімейний лікар, завідувачка амбулаторії ЦПМСД № 1. Медик розповіла про профілактику, симптоматику та основні методи лікування дорослих та дітей.

«Діти восени знаходяться у вразливому стані відносно вірусних хвороб. У школах чи садочках дітки контактують один з одним, а захворювання передаються повітряно-крапельним шляхом. Таким чином віруси та інфекції потраплять із колективу додому і навпаки», – зазначила лікарка.

Зокрема для профілактики лікарка порадила загартовування, збалансоване харчування, прогулянки на свіжому повітрі, зволоження повітря у приміщенні, провітрювання. А якщо помітили перші симптоми хвороби, не потрібно займатися самолікуванням. Треба звернутися до лікаря, щоб він призначив правильне лікування.

Також пані Оксана Голубович нагадала про вакцинацію від грипу та коронавірусу. У Вінниці діє муніципальна програма «Здоров”я вінничан» для мешканців громади, зокрема зі статусом ВПО, у межах якої передбачене відшкодування половини коштів від вартості вакцини.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin