Мер Вінниці Сергій Моргунов взяв участь у конференції ReBuild Ukraine powered by Energy, яка присвячена майбутній відбудові України

14 листопада у Варшаві розпочалася Міжнародна виставка-конференція ReBuild Ukraine powered by Energy. Долучились до неї понад пів тисячі учасників з 30 країн світу, серед яких і українці. Присвячена вона майбутній відбудові України – тих інфраструктурних об’єктів, які постраждали чи зазнали руйнувань внаслідок російської агресії. Делегація з Вінницької міської ради, на чолі якої Вінницький міський голова Сергій Моргунов, представила аудиторії проєкти на відбудову.

Як зазначив Сергій Моргунов, проєкти, які презентують, різні за напрямками і мають на меті покращити якість життя у громаді. Це реабілітаційно-спортивний комплекс, необхідний для відновлення військових та всіх тих, хто має травми опорно-рухового апарату. А також будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд та інші. Публічні заходи таких масштабів, за словами Сергія Моргунова, необхідні для пошуку нових партнерів та інвесторів, спільно з якими вдасться реалізувати ці ідеї.

“Ми тут передусім тому, що заходи таких масштабів — це можливість завʼязати нові інвестиційні партнерства, познайомитись з донорськими організаціями та їхніми програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Це саме той напрям, який є одним із ключових в нашій роботі. Ми орієнтовані на залучення зовнішнього фінансування на проєкти, які потрібні нашій громаді і які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти”, – повідомив Сергій Моргунов.

Він також додав, що представники нашої громади на варшавській міжнародній виставці спілкуються з представниками різних фондів, інвестиційних та будівельних компанії, які готові брати участь в проєктах відбудови з акцентом на інфраструктуру, промисловість та енергетику.

“Також ми шукаємо інвесторів, які б взялись за будівництво сміттєпереробного заводу та реконструкцію очисних споруд, яку необхідно робити, використовуючи інноваційні енергоощадні технології, – говорить Сергій Моргунов. – Для післявоєнного розвитку Вінниці потрібен аеропорт. Маємо наміри побудувати аеровокзал на місці того, який зруйнували окупанти. Серед проєктів — відновлення площі Перемоги, що входить до більш ширшого проєкту «Вінницька миля»”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin