Делегація з Вінниці взяла участь у німецько-українській конференції

У Лейпцигу відбулася німецько-українська конференція муніципальних партнерств, де зібралися мери міст та представники органів місцевого самоврядування з обох країн.

На заході побувала і делегація з Вінниці. Основною темою обговорень стала важливість дружніх відносин між муніципалітетами Німеччини, України та інших європейських громад, а також роль міжміського партнерства у повоєнному відновленні нашої держави.

Конференція відбулася під патронатом Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який привітав усіх учасників та під час публічного виступу відмітив побратимські відносини Вінниці та Карлсруе як один з найуспішніших прикладів міжміських партнерств.

Під час дискусії “Солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє: Громади, як ключові гравці” самоврядці обмінювалися досвідом та обговорювали ініціативи та найуспішніші практики, запроваджені в своїх громадах. Зокрема, мова йшла і про те, що загалом між українськими та німецькими громадами налічено майже 190 партнерств, більшість з яких налагодили протягом 2022-2023 років. За словами іноземних колег, це важливі кроки на шляху до позитивних змін.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що війна згуртувала українців та водночас посилила наші дружні зв’язки з європейськими країнами та містами, серед яких і Німеччина. Під час перебування на конференції він побував на зустрічах з німецькими політиками та урядовцями і подякував мерам та громадам Карлсруе і Мюнстера – Франку Ментрупу та Маркусу Леве за співпрацю та допомогу, яку німецькі міста передали для Вінниці.

“Крім побратимства з Карлсруе, ми офіційно підписали угоду про партнерство з Мюнстером. Німецькі друзі стали справжньою опорою для нас у ці скрутні часи. Ми вдячні за підтримку і готові боротися за Перемогу та нашу євроінтеграцію надалі, – зазначив Андрій Очеретний. – Наразі ми зайняті пошуком грантових програм та донорської допомоги, доступних на території Європейського Союзу і прагнемо залучити міжнародних партнерів та позабюджетні кошти, щоб реалізувати проєкти, які необхідні нашій громаді. Це будівництво сміттєпереробного заводу, реконструкція очисних споруд, а також модернізація інших інфраструктурних об’єктів, які забезпечать жителям Вінницької МТГ доступ до надання якісних послуг”.

Під час дискусійних панелей він розповідав іноземним колегам про досвід Вінниці у контексті інтегрованого розвитку та інструменти залучення, а також про необхідність збереження стійкості як під час війни, так і в період післявоєнної відбудови.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin