У Вінниці запустили новий тролейбус «VinLine» з можливістю автономного руху

У Вінниці, 16 листопада, запустили новий, економніший у споживанні електрики, тролейбус «VinLine» який зібрали фахівці Вінницької транспортної компанії.
Основною його перевагою є можливість автономного ходу, що дозволить залучити цей тролейбус до пасажироперевезень у районах, де відсутня контактна мережа, зокрема, у віддалені райони громади.

Також новий тролейбус обладнаний пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються кріслом колісним та батьків з дитячими візочками.

У департаменті транспорту та міської мобільності ВМР зазначають, що тролейбус залучатимуть для перевезення пасажирів на різних маршрутах міста.

«Це уже 22-й тролейбус, який зібрали фахівці Вінницької транспортної компанії. Завдяки наявності акумуляторів він має запас ходу на 20 км без приєднання до електролінії. Тобто може працювати як тролейбус і як електробус. Попередньо він курсуватиме на тих маршрутах, де у цьому існує найбільша потреба», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Варто нагадати, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin