Обрізка, підживлення та обкопування: у Вінниці майже 15 тисяч кущів троян готують до зими

Співробітники МПК “ВінницяЗеленбуду” готують зелені насадження до зими. Тепер команда має наполегливо працювати, щоб вінничани могли бачити доглянуті зелені насадження у теплу пору року.

Розпочинають підготовку працівники МКП “Вінницязеленбуду” з прибирання різноманітного садового сміття навколо куща.

«Ретельно забираємо невелике органічне сміття й стару траву. Цей матеріал не просто вигрібаємо, а утилізуємо: оскільки воно має більше шкоди, ніж користі, адже його так люблять шкідливі мікроорганізми, грибки та захворювання», – зазначає працівниця МКП Алла Данілевська.

Зокрема працівники «ВінницяЗеленбуд» викопують квіти, які бояться морозів. Тоді починають виконувати обрізку.

За словами директорки МКП «Вінницязеленбуд»Тетяни Прибиш, обрізка троянд на зиму – це обов’язкова процедура для всіх різновидів, які потребують укриття від морозу.

«Якщо під покривним матеріалом виявляться нездерев’янілі частини рослини, вони обов’язково загинуть і можуть загнити, наражаючи на небезпеку весь кущ. Всі гілки, що залишилися, слід вкоротити так, щоб їх зручно було укрити від морозів. Обрізка стимулює утворення нових пагонів, тому виконувати її варто з приходом нічних заморозків», – каже пані Тетяна.

Також фахівці МКП виконують підживлення калійно-фосфорними добривами. Вони підвищують стійкість рослин до зимового стресу.

Фінальним етапом підготовки до холодної пори року є обкопування рослини, аби вони не померзли.

За словами працівників, такі роботи планують завершити до кінця листопада, загалом до зими підготують майже 15 тисяч кущів троянд.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin