Забіг до акції «16 днів активізму протидії насильству» відбудеться у Вінниці

26 листопада у Вінниці відбудеться забіг приурочений до міжнародної акції «16 днів активізму протидії насильству», яка щорічно триває з 25 листопада по 10 грудня . Також у нашому місті буде діяти інтерактив «Кроки до допомоги».

Всеукраїнський забіг

«Acting for survivors» («Діємо на користь постраждалих») – забіг, що відбудеться по всій Україні під час міжнародної акції «16 днів проти насильства». У Вінниці він пройде 26 листопада на стадіоні Центрального парку. Старт акції о 12:00. Орієнтовне закінчення заходу – 16:00.

Символічно, що першою локацією всеукраїнського забігу обрано Ірпінь – місто що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники забігу бігтимуть «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення.

Потім естафету підхоплять інші міста України та представники українських діаспор у Сполучених Штатах Америки (Чикаго), Словаччини. Участь міст стане символом єдності у боротьбі за цінності ненасильства, прав людини та чуйності до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні.

«Кроки до допомоги»

Також у межах міжнародної акції «16 днів проти насильства» та спортивного забігу Вінниця, яка є учасницею проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» долучиться до активності «Кроки до допомоги». Вона покликана продемонструвати, що допомога завжди поруч та звертатися за нею – це прості та важливі кроки.

Під час активності через історію особи, яка потрапила у коло насильства, але вирвалася з нього, розповідатимуть, як важливо вчасно звернутися за допомогою до спеціалізованих служб підтримки. Інформацію подаватимуть у вигляді табличок з QR-кодами, які розмістять по периметру Центрального стадіону 26 листопада, щоб під час або після забігу усі охочі змогли ознайомитися з інформацією.

На учасників очікує багато цікавої та корисної інформації, адже впродовж усього маршруту будуть розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про акцію, сервіси допомоги для постраждалих та інше.

Крім того, на учасників активностей очікують символічні подарунки – тематичні наліпки та силіконові браслети.

Довідка:

Заходи організовані UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Координатор акцій у Вінниці – Вінницький міський центр соціальних служб.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin