Збирають кошти на ЗСУ: у Вінниці стартувала «Тепла акція»

У місцевих закладах загальної середньої освіти Вінниці розпочалась учнівська «Тепла акція», мета якої – придбання хімічних грілок для рук, ніг, тіла, шкарпеток, рукавиць, термобілизни, павербанків для воїнів ЗСУ за кошти, виручені від збору вторинної сировини.

В рамках акції учнівські та педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти Вінниці організовують у своїх закладах освіти збір макулатури, пластикових пляшок, пластикових кришок від пляшок для різного виду харчових продуктів. Загалом акція триватиме з 15 листопада по 30 листопада.

П’ятикласник Богдан каже, що збираючи вторсировину можемо допомогти не лише військовослужбовцям Збройних Сил України, а ще й захищаємо наше навколишнє середовище від пластику.

«Забруднення довкілля пластиком має негативний вплив на природні умови і розкладається від 80 до 600 років. Тому ми одночасно допомагаємо військовим та захищаємо нашу планету», – пояснив ліцеїст.

Як розповів президент учнівського самоврядування ліцею №1 Святослав Гуцол, спільно з президентами та дитячою дорадчою радою школярі ініціювали «Теплу акцію», в рамках якої вінницькі школи збирають переробну продукцію.

«Коли збір сировини завершимо, маємо на меті отримати кошти за зібрану макулатуру, аби закупити для Збройних Сил і обігрівачі, павербанки, і теплий одяг. Плануємо назбирати всього якомога більше, аби в результаті до Дня Збройних сил України передати на фронт все те, що допоможе військовим зігрітися, адже вже почалися заморозки», – каже хлопець.

Усі вінницькі школи відповідально підійшли до акції, адже саме завдяки українським воїнам учнівство ходить до школи та перебуває у теплих будинках.

Кожна школа виокремила простір де відбувається збір сировини, деякі освітяни вирішили поєднати корисне з приємним і позбулися російськомовної літератури з власних домівок і здали її на переробку.

Своїми враженнями від такої акції поділилась і п’ятикласниця Анастасія.

«Протягом двох тижнів ми приносимо до школи макулатуру, кришечки та бляшанки. Я без роздумів взяла участь у цій акції, оскільки мій батько служить в ЗСУ, і я дуже хочу йому допомогти та пришвидшити українську Перемогу»,– каже дівчинка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin