“Важливо – зупинитися. Навіть якщо сильно поспішаєш”: вінничани вшановують пам’ять загиблих внаслідок російської агресії проти України хвилиною мовчання

Щоранку о 9 годині у Вінниці, як і в інших містах України, оголошують загальнонаціональну хвилину мовчання. На дорогах міста окрім пішоходів зупиняється і транспорт – як громадський, так і приватний. Автомобілісти виходять на вулицю, встають і пасажири у трамваях – згадують загиблих, серед яких є знайомі, колеги, друзі та близькі.

Вінничанин Євген – один з автомобілістів, який щоранку у цей час проїжджає повз середмістя. Чоловік зізнається, що став частіше помічати, як все більше людей проявляють розуміння і роблять паузу, щоб схилити голови і вшанувати пам’ять загиблих Героїв та цивільних людей.

“Це важливо – зупинитися. Навіть якщо сильно поспішаєш. Я завжди зупиняюся, дотримуючись правил дорожнього руху і бачу, що дуже багато свідомих водіїв це роблять теж. Якось поруч зупинилися трамваї і під час хвилини мовчання всі пасажири стояли на ногах, поки бив метроном, – розповідає Євген. – Ми повинні пам’ятати тих, хто віддав життя за свою країну, за цінності свободи, демократії та людської гідності”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin