Виконком Вінницької міськради погодив рішення про виконання Програми розвитку ОСББ

Сьогодні, 23 листопада, виконком міської ради затвердив рішення «Про виконання Програми «Розвиток самоорганізації мешканців багатоквартирних будинків та підтримка розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської територіальної громади на 2014-2023 роки» (зі змінами) за період з 2017 по 2023 рік».

Як зазначає начальник відділу розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, ця програма була покликана забезпечити сприятливі умови для активного створення об’єднань співвласників та їх ефективного функціонування.

«Міська рада завжди прагнула та прагне аби мешканці багатоквартирного житла проявляли ініціативу та брали управлінням своїми будинками у власні руки, таким чином долучаючись до більш активної участі у реформуванні житлово-комунального комплексу, – зазначає Ігор Іванов. – Своєю чергою ми, намагаємось максимально проінформувати їх про ОСББ, як форму обслуговування своїх багатоквартирних будинків, яка дозволяє співвласникам реалізувати право самим здійснювати контроль за якістю та обсягом комунальних послуг».

Щоб розповісти містянам про переваги створення ОСББ, з 2017 по 2023 рік в місті провели 533 інформаційних зустрічей зі співвласниками багатоквартирних будинків та колективами навчальних закладів середньої освіти, закладів культури та комунальних підприємств.

Крім того, в громаді діє «Ресурсний центр підтримки ОСББ міста Вінниця». Працівники центру безкоштовно надали 7930 консультацій ініціативним групам зі створення ОСББ, чинним головам правлінь об’єднань та громадянам у приміщенні центру. З них, 2400 – очних та 5530 – у телефонному режимі.

Також, завдяки програмі, мешканці, які бажають створити об’єднання, можуть безкоштовно отримати витяг з БТІ щодо співвласників багатоквартирних будинків для належної підготовки та проведення установчих зборів. Такою можливістю скористались 376 ініціативних груп.

Крім того, завдяки Програмі, чинні голови об”єднань мають змогу вчитися та удосконалювати свої навички. Зокрема, цьогоріч, 20 керівників ОСББ прослухали курс «Організація діяльності ОСББ», на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса. Загалом з 2017 року навчання, на базі різних навчальних закладів, пройшли 204 представників ОСББ.

У 2023 році шість ОСББ міста отримали в постійне користування земельні ділянки. А загалом кількість ОСББ, які оформили майнові права на свої прибудинкові території, склала 160.

За підтримки міської кради, чотири вінницькі об’єднання багатоквартирних будинків скористались можливістю кредитуванням на пільгових умовах для виконання заходів з енергоефективності за державною програмою «Енергодім».

“Наразі, міська рада затвердила Програму розвитку та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міської територіальної громади на 2024-2028 роки. Завдяки їй ми і надалі підтримуватимемо містян, які бажають взяти управління своїми будинками у власні руки, – резюмує Ігор Іванов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin