У Вінниці мешканці трьох ОСББ зібрали допомогу для поранених військових

У Вінниці мешканці трьох ОСББ, за адресами вулиця Степана Бандери, 13, 17 та 7 зібрались допомогти армії. Люди зібрали кошти на придбання шкарпеток, білизни, та засобів гігієни для поранених військовослужбовців 59 бригади, які отримують медичну допомогу в одному з польових госпіталів на Бахмутському напрямку, а також для 21 бригади – на Харківський напрямок. Для них люди приносили з дому теплі речі: ковдри, подушки, спортивний одяг.

Разом вийшло чотири коробки з різними речами, які уже везуть на схід вінницькі волонтери.

Голова ОСББ “Надбужанське-13” Тетяна Кравцова розповідає, що це вже далеко не перша допомога, яку організувала вона та її сусіди.

“Минулого разу – близько трьох тижнів тому ми також передавали білизну та теплі речі в польовий госпіталь на Харківський напрямок, для хлопців з 21 бригади. Там наших троє лікарів з Вінниці, тому дуже хочемо допомогти і їм і хлопцям, адже коли з їжею зараз в них проблем не має, то змінний одяг та білизна, завжди потрібна, особливо, в госпіталі, де люди перебувають після поранень, – розповідає керуюча будинком. – Під час минулого збору до допомоги долучались люди з 21 та 39 будинків з вулиці Бандери, а також будинків з вулиці Артинова, 38 та інших. Також долучаються мої знайомі, Вікторія Костюк, зі своїми підлеглими та інші. Трохи пізніше плануємо ще один збір, збиратимемо знову спортивний одяг, шкарпетки, білизну, можливо ще щось”.

Допомагати військовим Тетяна Кравцова розпочала ще торік. Сусіди постійно їй приносять баночки для виготовлення окопних свічок, картон тощо. Сама керуюча будинком передавала баночки для виробництва консервів. На передову віддали навіть буржуйку, яка була в укритті будинку.

“Ми її теж під Бахмут передавали, а де вона зараз та чи є – навіть не знаю. Нам же в укриття – уже знайомий другу пообіцяв, – розповідає голова правління ОСББ. – Також минулої зими передавали волонтерам з волонтерського центру “Ми разом” постільну білизну для плетіння сіток, ми тоді шість мішків назбирали, то вони зраділи, бо вони тоді зупинилися – не було з чого плести. Зараз для них же назбирали баночки та картон для виготовлення окопних свічок. А взагалі, я дуже хочу організувати наші ОСББ, а в нас їх більше 800, щоб ми усі скинулись та зібрали на один-два дрони. Я вважаю, що по 500-1000 гривень з будинку – це не такі великі гроші. А нашим військовим – це була б відчутна допомога.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin