Захід пройшов у конференц-залі готелю «Франція». На ньому були присутні гравці команди, в.о. президента клубу Вадим Кудіяров, головний тренер Колінс Нгаха, старший тренер Олег Шумовицький, тренер-адміністратор Геннадій Трофименко та інші представники клубу.

Пан Кудіяров, повідомив, що на найближчі домашні матчі «Ниви» будуть допущені вболівальники. Нагадаємо, за напад фанів на суддю в грі з «Поліссям» минулого сезону нашу команду покарали 5 домашніми іграми без глядачів. Але клуб подав апеляцію, яка ще не розглянута.

– До ухвалення рішення апеляційним комітетом глядачі зможуть відвідувати домашні матчі «Ниви», – каже Вадим Кудіяров.

Колінс Нгаха прокоментував зміни у складі. За його словами, нові футболісти нічим не гірше за тих, що пішли з «Ниви».

– На жаль, у нас було не так багато часу (як під час зимової перерви), аби новачки зігралися. А також для відпрацювання тактичних схем, – зазначив Колінс Нгаха.

Олег Шумовицький нагадав, що в цьому сезоні в чемпіонаті України дебютує команда «Нива» U-19, за яку він також відповідає. Він повідомив, що цей колектив створений із вихованців провідних місцевих футбольних шкіл і є майбутньою зміною для флагмана вінницького футболу.

Відбулося представлення оновленого складу команди. Кожен із дебютантів та гравців, які повернулися до «Ниви» після деякої перерви, дещо розповіли про себе. До вболівальників також звернулися переобраний капітаном Ігор Маляренко і віце-капітан Ярослав Браславський. Їхні промови надихали на оптимізм.

Важливою частиною зустрічі були відповіді на запитання журналістів і вболівальників. Колінс Нгаха пояснив, чи не замало в заявці «Ниви» нападників – лише два.

– Окрім двох номінальних форвардів, у нас є ще Артур Загорулько, який може зіграти в нападі. Ми не хочемо, щоб він або основний нападник Ярослав Браславський сиділи на лавці запасних. Тому й будуємо відповідну тактичну схему. До того ж є й Ігор Маляренко, який може виконувати роль нападника, – сказав головний тренер.

Колінс Нгаха оцінив суперників у новому сезоні. За його словами, друга ліга дуже рівна, де команди всі майже одного класу.

– Тут на перший план виходять самовіддача футболістів, старанність в ігрових єдиноборствах, психологічне налаштування на поєдинок, – вважає пан Нгаха.

Певне занепокоєння у вболівальників викликали захисні порядки нашого клубу, зважаючи на кілька поразок у контрольних поєдинках.

– З «Ниви» пішов провідний захисник Роман Адаменко. Але повернулися Назар Виздрик і Олександр Калітов – це гравці з досвідом. Знову за нашу команду гратиме місцевий оборонець Дмитро Попов. Але йому потрібен час, аби набрати форму після перерви у виступах на професійному рівні. Водночас травмований Владислав Когут (єдиний в команді), – повідомив Колінс Нгаха.

Прес-служба ФК «Нива»