Поборотись за перемогу приїхали 60 учасників з десяти країн світу. Збірну України представляли і вінницькі спортсмени – Данило Даниленко, Валентина Гончарова та Анастасія Жученко. В результаті їм вдалось отримати аж десять медалей! Готував наших земляків заслужений тренер з кульової стрільби Костянтин Лядишев, за що вони висловлюють щиру вдячність.

— Я виступала у категорії дорослих. Труднощів як таких не було, тільки дуже заважали погодні умови: холод і дощі. А стріляли ми на вулиці під відкритим небом серед лісу.

Незважаючи на це, вдалось здобути чотири медалі: дві золотих, срібну, бронзову та командою встановити два рекорди Європи.

Дебютантка цих змагань Настя Жученко з Вінниці в стрільбі у парі серед юніорів посіла перше місце, у командному поєдинку – «срібло» та «золото». За підсумками змагань у скарбничці української збірної 15 нагород! Ми обійшли Росію, Норвегію, Фінляндію, Швецію, Францію, Угорщину. На жаль, крім родичів, нас ніхто не зустрічав та не вітав, а підтримка для спортсменів є дуже важливою. Свою перемогу святкуватиму із рідними. Тепер готуємося до чемпіонату Європи в Польщі та чемпіонату світу у Франції.

17-річний Данило Даниленко до рідної Вінниці теж повернувся з нагородами – трьома медалями та рекордом.

– Ми змагались у вправах МГ-12, МГ-11а та МГ-MIX. У парі із Христиною Гілевич в особистому результаті посіли перше місце і встановили рекорд Європи серед юніорів, набравши 389 очок, — каже спортсмен. Додамо, що у скарбничці вінницьких стрільців вже десятки перемог у змаганнях європейського та світового рівня!

Вікторія Микитюк