Він за масовістю увійшов до Реєстру рекордів України. Про це розповіли у прес-службі Вінницької обласної федерації шахів

Тепер місто до Бугу готується приймати ще один престижний турнір – 3-й командний чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 12 років (2007 р.н. та молодші). Його спільними зусиллями організовують Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, спортуправління Вінницької облдержадміністрації, спорткомітет Вінницької міської ради, Вінницька обласна федерація шахів і МДЮСШ № 6 міста над Бугом.

– Ми були ініціаторами проведення цього цікавого командного чемпіонату України. І продовжуємо проводити його й надалі. Радує, що щороку кількість команд-учасниць зростає, – каже директор чемпіонату і головний суддя Микола Боднар.

Жодних грошових внесків на чемпіонаті України немає.

– При цьому окрім грамот, медалей і Кубків, встановлено призовий фонд – 20 тисяч гривень. Також учасників чекає багато приємних сюрпризів, – коментує пан Боднар.

Командний чемпіонат України проходитиме з 26 серпня (день приїзду) до 1 вересня у Вінницькій шаховій школі (вул.Театральна, 24). У кожному з трьох видів програми (класика, швидкі шахи і бліц) допускаються по 1-й команді (за згодою з організаторами можливий допуск 2-х команд). Склад команди: 2 юнака + 1 дівчина (можливі заміни запасними гравцями – 1 юнак і 1 дівчина). Проходитиме пряма онлайн-трансляція партій на сайтах Вінницької обласної федерації шахів (http://catcut.net/LNLB) та Федерації шахів України (http://catcut.net/NNLB)

Довідка

Директор чемпіонату і головний суддя: Микола Миколайович Боднар ([email protected], 097-275-95-89, 093-905-58-31), заступник головного судді: Володимир Олександрович Вусатюк, ([email protected] 097-177-93-23, 093-920-76-39).

Валентина Лісова