У Вінниці влаштували захід до Дня Святого Миколая для дітей загиблих Захисників і Захисниць

У Вінниці організували захід до Дня Святого Миколая для дітей віком від 3 до 5 років. Це дітки загиблих (померлих) Захисників і Захисниць. Захід був організований департаментом соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом. На маленьких вінничан чекали конкурси, розваги від аніматорів та подарунки.

«Напередодні Дня Святого Миколая департамент соціальної політики міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб запросив діток полеглих Захисників і Захисниць, щоб створити малечі свято та додати хоча б трохи радості в їхнє життя», – зазначила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка міської ради Антоніна Іващук.

Турбота про дорослих і дітей – один із пріоритетів Вінницької міської ради. На дотримання цього пріоритету і спрямовані подібні заходи. До інтерактиву сьогодні приєдналися близько 30 діток – хлопчиків і дівчаток віком 3-5 років, у яких війна відібрала найдорожче – маму або тата.

«Попри війну та важкий стан в країні ми маємо дарувати дітям хвилини радості. Малеча має пам’ятати своє дитинство як щасливий час, попри всі негаразди, що спіткали їх в такому маленькому віці», – додала координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Наталя Літвінова.

Свято для діток організували аніматори агенції свят «Джем». Новорічна програма має назву «Різдвяні залаштунки: хто поцупив Новий рік?». Дітей розважали різдвяний ельф, казкова мишка, Ельза з мультфільму «Крижане серце». На свято також завітав Святий Миколай, який роздав дітям подарунки від міжнародного благодійного фонду Sota Help на чолі з Альоною Скалецькою та всеукраїнського благодійного фонду «Ми з України».

«Дітки, попри всі обставини, завжди чекають свята і подарунків. Тому настільки цінно, що сьогодні малеча зібралася тут, щоб взяти участь в інтерактиві з аніматорами та отримати позитивні емоції. А наш обов’язок, як дорослих, влаштувати для них свято», – зауважила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Дітки із захопленням сприйняли розваги та подарунки. Сьогодні на свято прийшла Ніна Супрун разом із 3-річним синочком Ярославом. Нещодавно в хлопчика загинув тато. «Звісно, намагаюся полегшити моральний стан дитини. Тому рада, що сьогодні ми прийшли на такий захід, щоб син хоча б трохи повеселився», – розповідає пані Ніна.

Батька на війні втратила також 4-річна Аня. Дівчинка каже. що весь рік була чемною, тому чекає подарунка від Миколайчика – ляльку.

«Для дітей такий захід – це радість, позитивні емоції. Перед святами і дорослі, і діти завжди чекають дива», – підсумовує мама Ані, пані Ліна.

Довідково

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin