Пріоритети бюджету ВМТГ на 2024 рік: підтримка армії, стабільна інфраструктура та допомога незахищеним верствам населення

Андрій Очеретний, заступник міського голови Вінниці, на інформаційній зустрічі з представниками Ради підприємців, висловив головні пріоритети бюджету ВМТГ на наступний рік. Ці пріоритети включають надання підтримки армії, забезпечення надійної роботи важливої інфраструктури та надання допомоги найбільш незахищеним верствам населення. Вінницькі підприємці також активно зосереджують свої зусилля на цих напрямках.

«Ми повинні оперативно реагувати на виклики війни і, враховуючи, що військове ПДФО буде направлятися до державного бюджету за рішенням Верховної Ради, муніципалітет сформував фінансовий документ на прийдешній рік, відштовхуючись від основних пріоритетів – безпека та оборона, стійкість та турбота. У 2023 році ми всіма силами допомагали Збройним Силам України, – зазначив Андрій Очеретний. – Також кошти направляли на соціальну підтримку Захисниць та Захисників України, членів родин та сімей загиблих військових, а також міська рада забезпечила фінансову підтримка громадських організацій, діяльність яких пов’язана з підтримкою ЗСУ. Економічна стійкість громади – те, від чого залежать наші шанси вистояти. Ми вдячні місцевому та релокованому бізнесу за активну позицію та відповідальність, з якою ви ставитеся до роботи»

Проєкт бюджет на прийдешній рік представила директорка департаменту фінансів ВМР Антоніна Лесь. Також інформаційна зустріч відбулась за участі заступників Вінницького міського голови Миколи Форманюка та Ігоря Откидача.

Бюджет чутливо реагує на всі виклики воєнного стану та потребує вжиття оперативних заходів, у відповідності із цим і було сформовано основні показники, зауважила Антоніна Лесь. Надходження до нього безпосередньо залежать від економічних факторів, а тому під час Ради підприємців було розглянуто також звіт про виконання Програми економічного та соціального розвитку Вінницької МТГ у поточному році та озвучено основні напрями роботи на наступний.

За словами директора департаменту економіки та інвестицій ВМР Максима Мартьянова, протягом 2023 як і у новому році основні зусилля міської ради будуть направлені на підтримку ЗСУ через закупівлю техніки, мобільних комплексів, квадрокоптерів, безпілотників та інших приладів і засобів відповідно до потреб та запитів військових частин.

«Окрім того, Програма економічного і соціального розвитку Вінницької МТГ на 2024 рік має дати відповідь на ті виклики, які стоять перед громадою – це, зокрема повільне відновлення економіки країни, питання, пов’язані із дефіцитом робочої сили. Тож, зусилля будуть спрямовуватись на збереження економічної стійкості, забезпечення соціального захисту і підтримки громадян та стабільної роботи критичної інфраструктури», – розповів Максим Мартьянов.
Та відзначив поступову адаптацію економіки до умов воєнного стану, помірне зростання реалізації промислової продукції Вінницької громади і масштабування бізнесу, в тому числі релокованого.

«Серед заходів Програми, яка ґрунтується на Стратегії розвитку 3.0 та планових дій зі впровадження Зеленого курсу, передбачено втілення пріоритетних інвестиційних проєктів, у тому числі на території індустріальних парків, забезпечення комплексної підтримки бізнесу, критичної інфраструктури, продовольчої безпеки, подальше формування спроможних закладів охорони здоров’я, здійснення термомодернізації низки шкіл та послідовна соціальна політика», – каже Максим Мартьянов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin