Вінницька Служба у справах дітей організувала незабутнє святкування Дня святого Миколая для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні, 6 грудня, у День святого Миколая, Служба у справах дітей організувала активне дозвілля для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  Від імені громади, мера Вінниці Сергія Моргунова та депутатського корпусу дітей привітала заступниця міського голови Галина Якубович.

Захід організували у центрі розвитку ORIGAMI. Разом з фахівцями дітки спершу виготовляли різдвяні віночки, згодом переглянули виставу «Брись».

«Крім того, сьогодні для наших діток-сиріт та діток, позбавлених піклування, професіонали провели майстер-клас із хіп-хопу. Загалом же сьогодні 245 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території ВМТГ, отримали матеріальну грошову допомогу та новорічні подарунки. Загалом же на обліку у Службі у справах дітей Вінницької міської ради перебуває 263 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 84 дитини-сироти та 179 дітей, позбавлених батьківського піклування. 247 дітей передано до сімейних форм виховання, 1 дитину тимчасово влаштовано до сімей родичів, знайомих», – говорить керівниця міської Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Дивитися виставу та отримувати подарунки прийшов і п’ятикласник Давид Гончарук.

«Тут дуже цікаво. Я завжди відвідую різні заходи, майстер-класи. Тут можна поспілкуватися з однолітками. Сьогодні подивився класну виставу», – згадує Давид.

На захід діти прийшли разом зі своїми опікунами. Сама чотирьох дітей виховує Вікторія Назімова. Жінка розповідає, що найстаршій її дівчинці 16 років, наймолодшій – п’ять.

«В умовах війни про жодні розваги не може йтися. Дітки ходять в садочок, школу, намагаюся водити їх на різні гуртки. Але особливих розваг не придумаєш, тому що хвилюєшся за безпеку. А сьогодні бачу, які вони щасливі бігають, спілкуються з іншими дітками. Дуже раді подарункам. Уже вирішили, що хочуть купити за ту матеріальну допомогу, яку також отримали», – говорить опікунка Вікторія Назімова.

Такі заходи в період різдвяно-новорічних свят є традиційними для вінницької громади, розповідає заступниця міського голови Галина Якубович.

«Ми щороку проводимо цикл заходів для діток, які перебувають на обліку у Служби у справах дітей. І попри війну, враховуючи всі заходи безпеки, ми й цього року вирішили організувати низку заходів для нашої малечі, адже вони мають право на щасливе дитинство, – зауважує Галина Якубович. – День святого Миколая сходиться зі ще однією важливою для України датою – Днем Збройних Сил України. І саме цим людям ми завдячуємо тим, що можемо влаштовувати для діток різні атракції, розвивати їх, навчати і дарувати хоча б трішки радості в цей складний для України час».

Сьогоднішній захід – один із декількох, які запланувала Служба у справах дітей. Згодом на інші заходи будуть запрошені й інші дітки, які перебувають на обліку Служби, а також дітки Захисників та Захисниць.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin