Обговорення проєкту бюджету на 2024 рік: стабільність ВМТГ у пріоритеті

В умовах воєнного стану одним із пріоритетів роботи міськради є стійкість громади, для цього має бути безперебійна та ефективна робота критичної інфраструктури. Саме це знайшло відображення в новому бюджеті, проєкт якого представили вчора на зібраннях у двох комунальних підприємствах: «Вінницяміськтеплоенерго» та «Вінницька транспортна компанія».

Задля дотримання безпекових заходів, обидві зустрічі відбулись в укриттях, тож навіть денна повітряна тривога не внесла корективів у їх проведення. Зали зібрали чималу кількість охочих дізнатися про основні пріоритети формування бюджетної політики ВМТГ на 2024 рік. Серед них ключовими є безпека та оборона, стійкість, безпека. Детально ознайомитись із кожним напрямом видатків бюджету присутні мали змогу за допомогою детальних презентацій, представлених департаментами фінансів, освіти, охорони здоров’я та соціальної політики ВМР. А також – поставити запитання до заступників міського голови та почути вичерпні відповіді.

«Зважаючи на російську ворожу агресію, пріоритет №1 – безпека та оборона — залишиться ключовим і у новому році. Це підтримка частин Збройних Сил, Національної поліції, Тероборони й інших формувань. Другим пріоритетом є стійкість, що включає зміцнення економіки, стабільну роботу критичної інфраструктури, закладів охорони здоров’я та освіти. Ми спрямували всі свої зусилля, щоб наповнити бюджет: активно працювали з колегами над підтримкою підприємців та приймали у громаді релокований бізнес. Як результат, у нас збільшилась кількість суб’єктів господарювання та робочих місць, а це дає можливість підтримувати критичну інфраструктуру, роботу закладів освіти та медицини нашої громади, – говорить Андрій Очеретний. – Третім пріоритетом муніципалітету є турбота. Йдеться про підтримку військовослужбовців, членів їхніх сімей, родин загиблих, а також вразливих верств населення. Саме на ці три ключові пріоритети ми й будемо спрямовувати бюджетні кошти у прийдешньому році за рішенням депутатського корпусу та міського голови, а надходження на втілення проєктів розвитку ми очікуємо тільки від наших зовнішніх донорів».

Зокрема, за активну роботу з міжнародними донорами подякував трудовому колективу КП «Вінницямісьтеплоенерго» заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк:

«Практично більше 30 млн грн ви залучили на своє підприємство. Ви отримали генератори, когенераційні установки, кабельні лінії, труби тощо. За рахунок вашого підприємства ми забезпечили частково і школу, і медзаклади генераторами. За це від населення Вінниці вам велике дякую».

Працівники Вінницької транспортної компанії цікавились питаннями розвитку колійного транспорту та оновлення рухомого складу новими транспортними одиницями. Андрій Очеретний повідомив, що в наступному році продовжиться робота з міжнародними партнерами, аби залучити підтримку іноземних донорів на ці потреби, а з міського бюджету видатки по даному напрямку поки що напаузі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin